Haberler

21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği Başladı

ANTALYA (İHA) – Antalya’da bu yıl 21’incisi düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı.

ANTALYA (İHA) – Antalya'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı.

8'i Antalya'dan olmak üzere toplam 32 liseden öğrencilerin oluşturduğu tiyatro grupları, Antalya'daki 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'nde buluştu. Şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan kortej, her birinin farklı bir tiyatro karakterini anımsatan kıyafetleri giyen öğrencilerin Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürümesinin ardından sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan şenliğin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, 21 yıl önce bu günleri düşündüğünde çok duygulandığını belirterek, bir umutla başladıkları şenliğin 21'inci yılını kutlamanın çok mutluluk verici olduğunu söyledi. 32 okuldan katılan öğrencilerin oyunlarını sergileyeceği şenliğin 25 gün süreceğini belirten Özgür, "21 yıldır bu şenliği devam ettiriyoruz. Bir umutla başlamıştık. Her bölgeden öğrenciler geldi. 25 gün boyunca oyunlarını bizim için sergileyecekler. Bizler de onları ayakta alkışlayacağız" dedi.

Şenliğin sahnelenecek ilk oyununun 28 Nisan Pazartesi günü İzmir Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nin "Çingenenin Şarkısı" isimli oyun olacağı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özgür Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title