Haberler

21 Kilometrelik Dostluk Maratonu

Edirne'de Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 21 kilometrelik 'sınırsız dostluk' adı verilen yarım maratonuna farklı ülkelerden 611 sporcu katılırken, erkeklerde Etiyopyalı Sulti Güre Timbre, kadınlarda ise Militsa Mircheva birinci oldu.

Edirne'de Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 21 kilometrelik 'sınırsız dostluk' adı verilen yarım maratonuna farklı ülkelerden 611 sporcu katılırken, erkeklerde Etiyopyalı Sulti Güre Timbre, kadınlarda ise Militsa Mircheva birinci oldu. Sporcular parkuru Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı'nı geçip, karşı taraftaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'ndan dolaşarak tamamladı.

Türk Bulgar Yunan Dostluk Derneği tarafından organize edilen 2'nci Sınırsız Dostluk yarım maratonuna farklı ülkelerden 516 erkek ve 95 kadın sporcu katıldı. Selimiye Camii önündeki başlangıç noktasına gelen sporcular verilen işaret ardından Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı'nı geçip, karşı taraftaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'ndan dolaştı. Selimiye Camii önünde biten 21 kilometrelik yarım maratonu erkeklerde Etiyopya uyruklu Sulti Güre Timbre, 1 saat 7 dakika ve 2 saniyelik süreyle ilk sırada tamamladı. Aykut Taşdemir ikinci olurken, Etiyopyalı Argachew Assefa Tola üçüncü oldu. Kadınlarda ise parkuru 1 saat 25 dakika 22 saniyede tamamlayan Bulgaristan uyruklu Militsa Mircheva birinci, Duygu Boyan ikinci, Bulgaristan uyruklu Marinela Nineva üçüncü oldu.

Yarım maratonu ilk sırada tamamlayan Sulti Güre Timbre sıcak havanın kendilerini kötü etkilediğini ifade ederek, "Hava sıcak olduğu için ilk 10 kilometrelik alanda oldukça zorlandım. Daha sonra ise farkı açarak birinci geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Maratonda ilk üç dereye giren kadın ve erkek sporculara 1500, 1000 ve 500 lira para ödülünün yanı sıra Edirne Valiliği tarafından tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler verildi. Maratonun üç ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, şöyle dedi:

"Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği'nin organize ettiği bizimde ana sponsoru olduğumuz, her anlamda katkı verdiğimiz Uluslar arası Dostluk yarı maratonu var. Bugün ülkeler arasında var olan sınırların, aslında insanların yüreklerinde, beyinlerinde olmadığını kanıtlayacağız. Bütün ülkelerden sporcularımız var. Maraton, Türkiye'den Edirne'den Selimiye önünden başlayarak, Yunanistan'a geçilecek, vizesiz ve pasaportsuz bir şekilde sporculara takılan özel bir çip sayesinde orada koşulduktan sonra tekrar geri dönülüp yine Selimiye Camii önünde bitecek. Yaklaşık 2 saat süren bir yarı maraton. Dolayısıyla böyle bir etkinliğe Edirne olarak ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz, gururluyuz. Hem Edirne'nin tanıtımı anlamında hem de sporun insanlığın evrensel alanlarından biri olduğu ve sınır tanımadığını burada tüm ülkelerin sporcularıyla birlikte bir kez daha gösterdiğimiz için mutluyuz."

Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Vassilis Mavridis ise "En güzel organizasyonlarından biri oluyor. Türk Yunan Bulgar için en güzel simgeli yarışma olacağına inanıyorum. Bizler destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum. Bizi kabul ettikleri için herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Yarışın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Vassilis Mavridis, dernek yöneticileri ve maratona katılan sporcular barış için kurulan platform üzerinden güvercin bıraktı. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Güre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title