Haberler

21. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, festival kapsamında, mezarı başında anıldı.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde adına düzenlenen festivalde anıldı.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veysel'in oğulları Ahmet ve Bahri Şatıroğlu ile bazı protokol üyeleri, ozanlar ve vatandaşlar, "21. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında ozanın Sivrialan'daki mezarını ziyaret etti.

Gül ve beraberindekiler, dua okunmasının ardından Aşık Veysel'in kabrine karanfil bıraktı. Bahri Şatıroğlu ve aşık Ali Güç, burada, Aşık Veysel'e ait eserleri saz eşliğinde seslendirdi.

Katılımcılar, daha sonra, Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi. Ozan Ali Güç ile ses sanatçıları Filiz Erdoğan ve Ayşe Bağı'nın sahne aldığı festivalde, Şarkışla Belediyesi'nin ve Sivas Gençlik Merkezi'nin halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Festival, sanatçıların konseriyle sona erdi.

Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Veysel adına her yıl festival düzenlediklerini belirterek, "Bu sene de yine Belediye Başkanlığımız, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlığımızın katkılarıyla 3 günlük program düzenledik fakat malumunuz Gazze'deki olaylar nedeniyle ilk iki günlük programı iptal ettik. Festivale bugün kabir ziyaretiyle başladık" dedi.

Merhum Aşık Veysel Şatıroğlu'nun Şarkışla'nın ve Sivas'ın ünlü bir değeri olduğunu vurgulayan Gül, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Burada bizi yalnız bırakmayan başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şarkışla Belediye Başkanı Oğuz da Aşık Veysel'in dostlarınca unutulmadığını belirterek, "Vefat ettikten sonra hatırlanmak, eserlerinizle, şahsiyetinizle, yaşantınızla hatırlanmak güzel bir şey. Bu, herkese nasip olacak bir şey değil. Yüz yıllar sonra da ben inanıyorum ki Aşık Veysel'i bu mezarı başında gelecek nesiller anacak" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Pürlü ise "Gönül dostu, dünya ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun doğduğu topraklarda olmaktan ve mezarının başında onun akrabalarının, dostlarının, köylülerinin içerisinde olmak bana büyük bir mutluluk verdi. Bu muhteşem programı hazırlayan Şarkışla Kaymakamlığımıza, Belediyemize, muhtarlığımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bahri ve Ahmet Şatıroğlu ile köy muhtarı Mustafa Çam, festivale katılanlara teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Şatıroğlu Şarkışla Sivas Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title