Haberler

207 Koyunu Yangında Telef Oldu, Birlik 200 Küçükbaş Hayvan Verdi

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba beldesinde 2 hafta önce çıkan yangında ağıldaki 207 koyunu yanarak telef olan besici Osman Coşkun'a üyesi olduğu Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetimi ile üyeleri sahip çıktı.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba beldesinde 2 hafta önce çıkan yangında ağıldaki 207 koyunu yanarak telef olan besici Osman Coşkun'a üyesi olduğu Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetimi ile üyeleri sahip çıktı.

Erbaa ilçesine bağlı Tanoba Beldesi'nde iki hafta önce Osman Coşkun'a (50) ait ağılda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangında 144 koyun ve 63 kuzu telef oldu. Yangından tek kurtulan ise 4 aylık 'yadigar boncuk' adlı kuzu oldu. Çıkan yangında büyük zarar gören Osman Coşkun, kendisine destek olunması için üyesi olduğu Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne mesaj attı. Harekete geçen birliğin yönetim kurulu, birliğe üye kişiler ile birlikte 200 küçükbaş hayvan topladı. 11 kamyonet ile beldeye getirilen küçükbaş hayvanlar Osman Coşkun'a teslim edildi.

"BİRLİK OLMA GÜNÜ"

Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, Osman Coşkun'un bir afet yaşayarak hayvanlarının telef olduğunu söyleyerek, "Biz birlik olarak 'bugün birlik olma, beraber olma günü' dedik. Yetiştiricilerimize mesaj gönderdik. Allah razı olsun şu anda 200 civarında koyun, kuzu ve keçi verdi yetiştiricilerimiz. '500-600 civarında hayvan verelim' diyen arkadaşlarımız vardı. 'Bu sayı bizim için yeterli' dedik. Bir nebze bu arkadaşımızın acısını dindirelim istedik. Ben sizlerin huzurunda yönetim kuruluma, yönetim kurulunda olmayan, bizlere yardımcı olan bütün arkadaşlarıma tüm yetiştirici dostlarımıza teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aile olduğumuzu bugün belli ettik. Hepsine tekrardan teker teker teşekkür ediyorum. Bu Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak ne kadar özverili bir aile olduğumuzu, ne kadar büyük bir aile olduğumuzun göstergesidir. Osman ağabeyime de hayırlı olsun diyorum, geçmiş olsun diyorum" dedi. Kendisine teslim edilen 200 küçükbaş hayvanı alırken gözyaşını tutamayan Osman Coşkun ise kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

- Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Coşkun Tanoba Erbaa Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title