Haberler

Uzmanlar Uyardı: 2050 Yılından Sonra Her Sene Doğa Felaketi Olacak

Güncelleme:

'İklim Değişiklikleri' dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, 2050 yılından itibaren Avrupa'yı daha önce görülmemiş düzeyde tehlikeli doğa olayları bekliyor.

'İklim Değişiklikleri' dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, Avrupa önümüzdeki yüzyılda daha önce görülmemiş derecede tehlikeli doğa olaylarına sahne olacak.

EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞACAK

Doğa olayları özellikle Avrupa'nın güneybatı bölgesinde artış gösterecek. Araştırmacılar, normalde 100 yılda bir görülecek felaketlerin 2050'den itibaren her sene gerçekleşebileceğini söylüyor.

Her yıl kıtanın belli bölümleri; şiddetli yangınlar, nehirlerde taşma ve fırtınalarla karşı karşıya kalacak. Araştırmacılar yaklaşan tehlikenin tarihin en yüksek seviyesine ulaşacağını belirtiyor.

ÖLÜMCÜL SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR

Araştırmadan çıkan sonuca göre; Akdeniz kıyılarını aşırı kuraklık, sel ya da sıcak hava dalgaları vurabilir. Bu doğa olayları daha önce olmadığı kadar ölümcül sonuçlara sebep olabilir.

Örneğin İspanya'da 2080 yılından itibaren, iklim değişikliğine bağlı olarak normalde 100 yılda bir olabilecek felaketlerin 6 ayda bir olması bekleniyor.

Derginin başyazarı ve Avrupa Komisyonu Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nde çalışan Giovanni Forzieri, "Bu araştırma hükümetler ve kurumların çözüm ve strateji hazırlaması için bir uyarı olmalı" dedi.

Aralık 2015'te Paris'te üzerinde uzlaşıya varılan İklim Değişikliği Anlaşması, 175 ülke tarafından imzalanmıştı.

Paris Anlaşması, şu ana kadar iklim konusunda imzalanmış en kapsayıcı anlaşma. Anlaşma ile küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Paris Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

KRAL-ADANALI:

HERŞEYİN EN DOGRUSUNU YALNIZCA ALLAH BİLİR

9
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut:

Yalancılar 2050 ye kadar kim öle? kim kala? o zamanda 2080 dersiniz.

4
5
yanıtYanıtla
Deli Hüsnü:

Haydi canim sizde, bütün bu tahminlere Allah izin vermezki. bakin isid ne güzel dua ediyor. bir kuran okunur hersey yoluna girer. simdiye kadar oldugu gibi.

0
7
yanıtYanıtla
AYSE ZUHAL:

Yarına çıkmaya senetleri mi VAR Rabbim çok sabırlı . . . . ne edersen onu cekersin. . . hor görme dünyayı birgün hor görülür insanoglu

6
0
yanıtYanıtla
alman:

doga o zamana kader kendisine yapilana taqhmül edecekmi benim süphem var bence öcünü 2050 önce ala bilir

5
1
yanıtYanıtla
yellow rose:

2050 çok uzak bir tarih ve bunu bilerek yapıyorlar yani daha çok zaman var dünyanın canına okuyalım her imkanı ve kaynağı sonuna kadar kullanalım dedirtmek için, maalesef bu denge ilahi bir destek olmadan 2050 yi göremez felaket ve olumsuz şartlar karesiyle küpüyle katlanarak artacak, iyimser olmak isterdim ancak iyimser olmak için hiç bir veri yok.

5
0
yanıtYanıtla
RESMİ KALDIRIN:

BÖYLE RESİM KOYMUŞSUNUZ BAŞKA RESİM YOKMU?KORKTUM BE

1
3
yanıtYanıtla
TABİAT ANA:

bazı kendini herşey sananlar çevrecileri dinlemeyin siz devam edin nükleere diyebiliyor. Yine aynı kişiler 3-5 ağaç diyerek on binlerce ağacı katledebiliyor. Doğa bizim geleceğimizdir, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel armağandır. Ey insanoğlu herşey müslüman olmakta hristiyan olmakta bitmiyor. gelin artık insan olalım. az yiyelim az giyinelim gözümüz doysun artık

1
2
yanıtYanıtla
CİDDİ OLAMAZSINIZ....ŞAKA YAPIYORSUNUZ:

Eeeeeee. . . . AVRUPA denen ''''KANALİZASYONDA'''', pardon, ''''KITADA'''', 2000 yılı itibarıyle, neredeyse BÜTÜN ÜLKELER ''''''ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARMIŞ İDİ''''''. . . . . . . Şimdi, böyle bir yeri (AVRUPA''YI), , , , , ALLAH (c. c) neden çarpsın ki ?. . . . . . MÜMKÜN DEĞİL. . . . . . OLAMAZ. . . . . ŞAKA YAPIYORSUNUZ. . . . . . :-) :-) :-) :-) :-)

1
1
yanıtYanıtla
hepsi palavracı:

uzmanlara kimse inanmazki, şimdiye her zaman uyardılar ama hiç birisi çıkmadı hep tersi oldu. . . biz uzmanlara inanmıyoruz. . at gitsin

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title