Haberler

2023 Yılında 50 Milyon Yavru Abalık Üretimi Hedefleniyor

Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, 2023 yılındaki hedeflerinin 50 milyon yavru alabalık üretime olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Doğal Alabalık Üretimi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında 26-28 Mart 2015 tarihlerinde 20 farklı üniversitelerin ilgili fakülteleri, Olta Balıkçılığı Federasyonu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Maçka ilçesindeki bir otelde "Orman İçi Suların Balıklandırılması ve Olta Balıkçılığının Geliştirilmesi" çalıştayı gerçekleştiriliyor. Çalıştaya, Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Orman Bölge Müdürü Mustafa Bulut, KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Seyhan, RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Turan ve 20 farklı üniversitesinin ilgili fakülte temsilcileri katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, bütün çalışmalarını bilimsel bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kiriş, "Özellikle yaban hayatı konusunda 32 üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Ülkemiz 3 biyocoğrafi bölge üzerinde bulunması nedeniyle biyolojik çeşitliliği oldukça zengin bir ülke. Dolayısıyla bunu yönetmek ve korumak oldukça zor. Biyolojik çeşidin balık olarak ta aldığım bilgilere göre, 480-500 civarında deniz balığı, 250 civarında da tatlı su balığı türü olarak mevcut. Yaklaşık 50 yıl önce 69 yılında ilk yetiştiricilik balığı Bolu Yedigöllerde biz üretmeye başladık. Sonra öyle bir noktaya geldik ki 2013 yılında 3 milyon 178 bin yavru balık üretimi gerçekleştirerek orman için sulara bırakmıştık. Altındere'de bir kaza olmuştu, yol yapımı esnasında beton ve kimyasalların suya karışmasıyla anaçlarımız telef olmuştu. Zararı oldu ama yine toparladık. 2014'te 1 milyon 200 civarında yavru balık üretebildik. Yeni bir proje başlatıyoruz. İnşallah doğayı koruma noktasında eksiğimiz kalmayacak. 2023 yılında hedefimiz 50 milyon yavru alabalık üretip orman içi sulara bırakmak" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mustafa Bulut Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title