Haberler

2019 Fıba Basketbol Dünya Kupası'nda 32 Takım Mücadele Edecek

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2019 Basketbol Dünya Kupası’nda değişen yeni sistemle 32 ülkenin mücadele edeceği açıklandı.

Çin'in ev sahipliğinde düzenlenecek 2019 Basketbol Dünya Kupası'nda değişen yeni sistemle 32 ülkenin mücadele edeceği açıklandı.

FIBA Avrupa Başkanı, FIBA Başkan Yardımcısı, FIBA İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu Onursal Başkanı Turgay Demirel, 7-9 Ağustos'ta Tokyo'da düzenlenen FIBA Dünya Yönetim Kurulu toplantısı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

FIBA Dünya Yönetim Kurulu Cuma günü yaptığı toplantıda, yeni yarışma ve eleme sisteminin ilk defa uygulanacağı 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülke olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ni seçti. 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası ev sahipliği için Çin Halk Cumhuriyeti ve Filipinlerin de çok başarılı ve etkileyici sunumlar yaptığını belirten Demirel, "Çin Basketbol Federasyonu'nu ve adaylık sürecini büyük başarı ile götüren tüm ekiplerini, gerçekleştirdikleri başarılı çalışma için tebrik ediyorum. Çin Halk Cumhuriyeti çok önemli bir basketbol ülkesi ve Dünya Kupası ile birlikte çok daha önemli bir konuma yükselecekler. Filipinler Basketbol Federasyonu ve tüm adaylık komitesi üyelerini de içtenlikle tebrik ediyorum. Basketbolu ne kadar çok sevdiklerini, ne kadar büyük bir tutku ile bağlı olduklarını, hem adaylık kampanyası boyunca, hem de gerçekleştirdikleri sunumda çok başarılı bir şekilde anlattılar. Her ne kadar ev sahibi olarak seçilemeseler de büyük bir övgüyü hak ettiler. Her iki federasyonun profesyonellikleri basketbolun Asya'da geleceği ile ilgili iyimserliğe neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

2019 FIBA DÜNYA KUPASI'NDA İLK KEZ 32 ÜLKE MÜCADELE EDECEK

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası yeni tasarlanmış FIBA Takvimi ve eleme sisteminin ilk kez uygulanacağı turnuva olacak. Yeni sisteme göre 32 takım Çin'de gerçekleştirilecek olan turnuvada mücadele edecek. 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nın spor takviminin yoğunluğu nedeniyle 2018 yılı yerine 2019 yılında düzenlenmesi kararlaştırıldı. 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası'ndan sonra her dört yılda bir düzenlenmeye devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Turgay Demirel Türkiye Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title