Haberler

2017 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulu'nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Tasarının açık oylaması yarınki birleşimde son konuşmaların ardından yapılacak.

TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, bu bütçe tasarısıyla yabancı yatırımcının karşısına çıkılacağını, ancak rakamlar arasında çelişkiler bulunduğunu öne sürdü.

Cari açığın "burnunu yukarı doğru çevirdiğini" ifade eden Ayhan, "Kurdaki hareketlilik enflasyonu yukarı doğru çekecek gibi görünüyor. Bu bütçenin büyümeyi artıracağını söylüyordunuz, ancak ibre küçülme yönünde bir seyir gösteriyor. Gelirleri torba ile topluyorsunuz. Üretim daralıyor. İmalat sanayisi sıkıntılı. İnşallah bütçe hayırlı olur." diye konuştu.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıda milli seferberlik ilan ettiğini hatırlattı.

Adıyaman, Cumhurbaşkanının, Anayasanın 104'üncü maddesine dayanarak seferberlik ilanında bulunduğuna işaret ettiğini, ancak Anayasanın 104'üncü maddesinde Cumhurbaşkanına seferberlik ilan etme yetkisini veren bir hüküm olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Açıklanan milli davranışı nasıl değerlendireceğiz? Toplumu soyut kavramlar üzerinden, mezhep üzerinden, etnik köken üzerinden ya da kendi partisinin görüşü çerçevesindeki ideolojik yapıların dışındaki herkesi milli davranış dışında görmek demek, bu ülkeyi bir iç savaşa, iç çatışmaya götürmek demektir."

Çok sayıda milletvekilinin Halep'te yaşanan vahşetle ilgili dramı anlattığını belirten Adıyaman, "Ben Suriye'de iç savaş boyunca vahşete uğramış, katliama uğramış kim olursa olsun, hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun savaş dışı unsurlara yönelik tüm saldırıları şiddetle kınıyorum." dedi.

Adıyaman, Halep'teki dramı yaşatan Suriye rejiminin, Halep'te mahsur kalan sivilleri terörist olarak nitelendirdiğini belirterek, "Tüm antidemokratik yönetimler, tüm diktatöryal sistemler ya da demokrasiyi hiçe sayan tüm iktidarların ortak söylemi budur." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütleri dışında kimse rahatsız olmamalı"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının terör örgütlerine karşı ülkede milli birlik ve beraberliğe vurgu yapan bir açıklama olduğunu söyledi.

Bundan rahatsız olması gerekenlerin terör örgütleri olduğunu belirten Muş, "Terör örgütleri dışında bundan kimsenin rahatsız olmaması gerekiyor. Çünkü bu açıklama milletin tamamının terör örgütlerine ve teröristlere karşı bir milli duruş, bir milli irade ortaya koyması gerektiğini ifade etmektedir." dedi.

Muş, şunları kaydetti:

"Halep'te katliamları yapan cani diktatör ile Türkiye'nin, kendi sınırları içerisinde egemenlik alanı kurmaya çalışan bir terör örgütüne karşı yapmış olduğu operasyonları birbirine benzetmek büyük bir talihsizliktir. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye'de yapılan, terör örgütlerinin kendilerine kurmaya çalıştıkları egemenlik alanının temizlenmesi, vatandaşlara tekrar yaşam alanı kazandırılması sürecidir. Burada bir suçlu aranacaksa, vatandaşlarımızı canlı kalkan olarak kullanıp mahremlerine kadar giren, kendisine egemenlik alanı kurmaya çalışan PKK terör örgütü ve onun destekçileridir."

Tasarının maddeleri kabul edildi

Genel Kurulda 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Tasarının açık oylaması yarınki birleşimde son konuşmaların ardından yapılacak.

Daha sonra 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının görüşmelerine geçildi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Emin Adıyaman Mehmet Muş Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title