Haberler

2017 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cazibe Merkezleri Programına çok yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "İnanıyorum ki 23 cazibe merkezindeki yeni yatırımlar bir taraftan istihdamı iyileştirirken, değir taraftan da bölgeden göçü büyük ölçüde engelleyecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cazibe Merkezleri Programına çok yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "İnanıyorum ki 23 cazibe merkezindeki yeni yatırımlar bir taraftan istihdamı iyileştirirken, değir taraftan da bölgeden göçü büyük ölçüde engelleyecek." dedi.

TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, partisinin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis Başkanlığına sunulduğunu söylediği soru önergesini kürsüden okudu.

Önergede, tutuklu milletvekillerinin durumu ve TBMM Başkanlığının buna ilişkin tutumuyla ilgili sorular yer aldığını aktaran Beştaş, cevabın içerik açısından yetersiz olduğunu ve dolambaçlı bir dil kullanıldığını ileri sürdü.

Beştaş, "Kendi üyeleri gözaltına alınırken, tutuklanırken sessizliğini kararlılıkla sürdüren bir Meclis Başkanı ile yürüyoruz. Biz de soruyoruz Meclis Başkanı'na; başkanlığını yaptığınız kurumun üyelerinin şu anda cezaevinde tutuldukları koşulları niye merak etmiyorsunuz, onları niye ziyaret etmiyorsunuz?" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Beştaş'ın sözünü ettiği soru önergesine yanıtta kendisinin imzasının bulunduğunu belirterek, TBMM İçtüzüğü'nün soru önergelerinde hangi soruların yer alabileceğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Aydın, İçtüzük gereği önergelerde kişisel görüşlerin ileri sürülmemesi, istişare mahiyetinde soruların yer almaması gerektiğinin altını çizdi.

-"Önerdiğiniz sistemde denge ve denetim zayıf"

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre kamuoyunun bütçeye olan ilgisinin sınırlı olduğunu belirterek, vatandaşın gündeminin terör ve yaşam hakkı ihlalleri olduğunu söyledi.

TBMM'nin çok kritik süreçlerde başarılı adımlar attığını, şimdi de çok önemli bir sınavla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Emre, "Bir dayatma söz konusu. Bölgesel savaşlar, terör, ağırlaşan ekonomik koşullar, yargının ve eğitimin içler acısı hali, siyasal kutuplaşmanın artık toplumsal barışı tehdit etmesi gibi çok ağır sorunlar için çözüm bulmamız gerekirken, bugün başkanlık sistemi hedefi ile anayasa değişikliği teklifini tartışıyoruz. Sorunlarımıza çok daha ağır, belki de devletimiz açısından hayati tehlikede bir başka sorunu eklemeye çalışıyoruz." dedi.

Başkanlık sisteminin dünyada başarılı olduğu tek ülkenin ABD olduğunu savunan Emre, AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifi ile önerdiği sistemde ise denge ve denetim mekanizmalarının çok zayıf olduğunu savundu.

Emre, "Bugün yapılması gereken, parlamenter sistem deneyimimizi çöpe atmak değil, aksayan yönlerini güçlendirmek, tarafsız cumhurbaşkanı ve güçlü başbakana dayalı yürütme sistemini tekrar tesis etmektir. Çocuklarımızın ve vatanımızın geleceği, milletvekillerimizin göstereceği sağduyuya emanettir." değerlendirmesinde bulundu.

-"Hamamböcekleri gibi suçüstü yakalandılar"

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, konuşmasında Halep'te yaşanan katliama dikkati çekerek, Batının yaşananlara çifte standartla yaklaştığını ve gerekli duyarlılığı göstermediğini söyledi.

Mesten, "Ülkemizi de Suriye, Irak'a benzetmeye çalışan Haçlı güruhu ve onların işbirlikçisi yerli uzantılarını milletimiz gayet iyi tanımıştır. PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C, adı her ne olursa olsun ışığı yakınca açıkta yakalanan hamamböcekleri gibi hepsi suçüstü yakalanmıştır. Hepsinin aynı elden oynatılan birer kukla olduğu ayan beyan ortadadır." ifadelerini kullandı.

-"Cazibe Merkezleri Programına çok yakın zamanda başlayacağız"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Akdağ, hükümetin istihdamı artırmaya yönelik projelerine ilişkin sorular üzerine, Uluslararası İşgücü Kanunu yaptıklarını, kadınların işgücüne katılımını artırmaya yönelik düzenlemeleri hayata geçirdiklerini, çalışan kadınların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirdiklerini, yeni iş kuran gençlere kazanç istisnası getirdiklerini, esnek çalışma modeli geliştirdiklerini, özel istihdam bürolarının faaliyetini genişlettiklerini, Turkuaz Kart ile nitelikli işgücü çekmeye çalıştıklarını anlattı.

Bir taraftan da teşvik programları ile yatırımı artırmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, "Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı 23 ildeki Cazibe Merkezleri Programı bunlardan birisi. Cazibe Merkezleri Programına çok yakın zamanda başlayacağız. Bakanlar Kurulunda konuyu detaylarıyla tartıştık. Ben inanıyorum ki 23 cazibe merkezindeki yeni yatırımlar bir taraftan istihdamı iyileştirirken, değir taraftan da bölgeden göçü büyük ölçüde engelleyecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Zeynel Emre Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title