Haberler

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "Benimsenecek bir olay değil. Şu süreç içerisinde hiç değilse, 'ülke şu badireyi atlatıversin, OHAL geçsin de bunu sonra halledelim' demeleri beklenirdi demokratik olduklarını söyleyen ülkelerin.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "Benimsenecek bir olay değil. Şu süreç içerisinde hiç değilse, 'ülke şu badireyi atlatıversin, OHAL geçsin de bunu sonra halledelim' demeleri beklenirdi demokratik olduklarını söyleyen ülkelerin. Ülkemiz açısından elbette üzücü ama altından kalkılamayacak bir olay olarak görmeyelim." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Avrupa Birliği Bakanlığının, 2017 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

CHP İzmir Milletvekili Temizel, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesini eleştirdi.

Avrupa Birliğine (AB) uyum sürecinde yapılması gereken reformlar hayata geçirildiği takdirde görüşmelerin yeniden başlayacağına inandığını dile getiren Temizel, Türkiye'nin kararlı tutumunun, Avrupa Komisyonunun mantıklı olmasında, daha sağlıklı düşünmesinde, mantıklı olmayan ilkelere aykırı bir tavır takınmamasında etkili olacağını savundu. Temizel, "Benimsenecek bir olay değil. Şu süreç içerisinde hiç değilse, 'ülke şu badireyi atlatıversin, OHAL geçsin de bunu sonra halledelim' demeleri beklenirdi demokratik olduklarını söyleyen ülkelerin. Ülkemiz açısından elbette üzücü ama altından kalkılamayacak bir olay olarak görmeyelim." değerlendirmesinde bulundu.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, AP'nin kararını "pişkinlik" olarak niteledi. Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin 50 yılı aşkın süredir devam ettiğini anımsatan Aksu, "AB'nin Türkiye'nin bekasına yönelik darbe girişimine karşı tutumunun, demokratik değerlerle örtüşmediğini belirtmek isterim." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Avrupa Parlamentosunun kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. AB sürecinde Türkiye'ye bugüne kadar haksızlık yapıldığını belirten Bekaroğlu, "Türkiye'yi bir şekilde günah keçisi haline getiriyorlar, kendi sorunlarını görmeden." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki gelişmelerden de endişe duyduğunu ifade eden Bekaroğlu, "Avrupa Birliğinin canı cehenneme, ne yaparsa yapsın ama biz nereye gidiyoruz? 'İyi bir yere geldik, güzel günler bizi bekliyor' diyemiyorum." diye konuştu.

Bekaroğlu, iktidarın ülke ile ilgili çalışmalarda muhalefeti yok saymamasını istedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Avrupa'daki mevcut sistemin bir tıkanıklık yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin tersine yeni bir dil inşa ettiğini söyleyen Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye insan merkezli siyaseti üreterek, acıların arasında hiyerarşi kurmadan insan onurunu, vicdanı merkeze alarak, cesur bir siyaset üreterek Avrupa'nın yaşadığı tıkanıklığa karşı bir tutum sergiliyor. Avrupa sığınmacılar için duvarlar örerken, Türkiye, 3,5 milyon insanı misafir ediyor. Dış politikada sadece kendi önceliklerini değil, coğrafyanın meselelerini cesur bir dille savunuyor. Bugüne kadar AB, demokrasi çıtamızı yükseltmemiz anlamında, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda çok iyi referans kaynağı oldu ama bugün Türkiye'nin üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum."

Kandemir, muhalefetin ve iktidarın AB'nin tutumuna itiraz etmesi gerektiğini ifade etti.

Komisyonda, AB Bakanlığının 2017 bütçesinin görüşmeleri devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

Zekeriya Temizel Avrupa Birliği Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title