Haberler

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar haklarında işlem yapılmış kişi sayısı 92 bin 607, bunların tutuklananı 36 bin 951. Gözaltında bir tane hakim var idari yargıdan. Yakalama kararı verilip de aranan 285 kişi var. Arama kararı var ama bulunamamış.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar haklarında işlem yapılmış kişi sayısı 92 bin 607, bunların tutuklananı 36 bin 951. Gözaltında bir tane hakim var idari yargıdan. Yakalama kararı verilip de aranan 285 kişi var. Arama kararı var ama bulunamamış. Bunun 30'u Yargıtay üyesi, 7'si Danıştay, 248'i de adli ve idari yargı hakim ve savcı. Tutuklu 2 bin 410 kişi var ve bugüne kadar 3 bin 698 kişi şüpheliyle ilgili adli işlem yapılmıştır." dedi.

Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

FETÖ'nün cezaevlerinde ve cezaevi dışında rüyalar üzerinden propaganda yaptığını ifade eden Bakan Bozdağ, birgün rüyada Hz. Peygamber'in, birgün Hz. Yusuf'un cezaevinde bayram namazı kıldırdığının anlatıldığını aktardı. Görülen rüyalarda "Yarın şu olacak, yarın bu olacak" diye anlatıldığını belirten Bakan Bozdağ, hatta Amerika ve Rusya'nın savaşacağının ve bunun da 3. dünya savaşına neden olacağının söylendiğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TBMM'de, devletin önemli birimlerinin hepsinde, içeriden veya dışarıdan gelecek her türlü saldırıya karşı buraların gerekli şekilde donatıldığını, cezaevlerine de uçaksavar konulduğunu ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bütçesinin Adalet Bakanlığı bütçesinde yer aldığını ancak kurumun sadece adının geçtiğini aktaran Bozdağ, bunun dışında bütün harcamaları YSK'nın kendisinin yaptığını, bakanlıktan onay almadıklarına dikkati çekti.

YSK'nın bir teşkilat kanunu bulunmadığını da ifade ederek, YSK Teşkilat Kanunu çalışması yürüttüklerini, bu çalışmayı önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunacaklarını kaydeden Bakan Bozdağ, buna göre, seçim müdürlerine hukuk fakültesi şartı getireceklerini, seçim müdürlerinin aynı yerde iki defa seçim yapmayacağını, bir rotasyon düzeni olacağını da ifade etti.

-16 bin personel alınacak

Bakan Bozdağ, önümüzdeki yıl personel alımı yapılacağını bildirerek, şunları söyledi:

"2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve de hakim savcı alımı dahil 16 bin civarında alım yapılacaktır. Son çıkarılan KHK ile biz uzman çavuşlar ve uzman erbaşlardan 2 yıl çalıştıktan sonra görevden ayrılanların gardiyan olarak mesleğe alımı konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir ilana çıkacağız. 35 yaşını doldurmamış olanlar arasından bunun seçimi yapılacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kişi bunlardan alacağız. Büyük ihtimalle aralık ayı içinde bunun ilanını yapacağız."

Cezaevlerinde uluslararası denetim yapıldığı gibi ulusal denetim yapıldığını da vurgulayan Bozdağ, Türkiye cezaevlerinde işkence ve kötü muamele iddiasında bulunulduğunu aktardı.

Bakan Bozdağ, "Bende diyorum ki nerede var, söyleyin? Kime yapılmış, ne zaman, nasıl yapılmış söyleyin. Bunu söylemiyorsanız yerini söyleyin. İsmini söyleyin, biz üzerine gidelim. Eğer üzerine gitmez, onu yapan kişilere gerekli müeyyideleri uygulamazsak, o zaman diyin ki (Türkiye bu işi himaye ediyor)." diye konuştu.

Böyle bir şey varsa, üzerine gitme imkanları bulunduğunu anlatan Bozdağ, bu tür haberlerin tamamını yakından takip eden bir birim oluşturulduğunu, bir haber çıkarsa aynı saatte ya da en kısa zamanda bunun üzerine gidildiğini belirtti.

Bozdağ, aslı varsa bununla ilgili idari tahkikat başlatıldığını ve tahkikat sonucunu da sonradan ortaya koyduklarını vurguladı.

Darbe soruşturması

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe teşebbüsü ile ilgili soruşturmalar hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi:

"Darbe teşebbüsü soruşturmaları kapsamında, bunların tam ayrımı da yapılmış değil ama bin 121 gözaltı var. Yakalama kararı verilmiş ama yakalanmamış, aranan 4 bin 365 kişi var. Bunlardan 96'sı asker, 210'u polis, 1'i vali, 3'ü vali yardımcısı, 3'ü kaymakam, 4 bin 52'sinin de diğer mesleklere mensup kişiler olduğunu söyleyebiliriz. Cezaevlerinde şu anda tutuklu 36 bin 951 kişi var. Bu saydığım unvanlar içinde. Bunun 6 bin 288'i asker, 7 bin 516'sı polis, 19 vali, 75 vali yardımcısı, 57 kaymakam, 22 bin 996 da diğer olmak üzere 36 bin 951. Sonuç itibarıyla bugüne kadar haklarında işlem yapılmış kişi sayısı, şüpheli sayısı 92 bin 607; bunların tutuklananı 36 bin 951.

Hakim, savcılara gelirsek... Gözaltında bir tane hakim var idari yargıdan. Yakalama kararı verilip de aranan 285 kişi var. Arama kararı var ama bulunamamış. Bunun 30'u Yargıtay üyesi, 7'si Danıştay, 248'i de adli ve idari yargı hakim ve savcı. Tutuklu 2 bin 410 kişi var ve bugüne kadar 3 bin 698 kişi şüpheliyle ilgili adli işlem yapılmıştır. Yani FETÖ soruşturmaları hem üyelikten, hem de darbe teşebbüsü toplam olarak şu anda içeride 39 bin 378 tutuklu olduğunu ifade etmek isterim."

Bozdağ, Cumhurbaşkanı'na hakaretle ilgili uygulamalar üzerine eleştiriler bulunduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir hakaret kampanyası yürütüldüğünü aktardı.

Bakan Bozdağ, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Öyle sinkaflı şeyler varki siz okurken yüzünüz kızarır. Çok ağır şeyler söyleniyor. Bunların hiçbiri düşünce açıklaması değil. Birinin ölmüş annesine, babasına, eşine, kızına, kendisine sinkaf etmek düşünce açıklamasıysa, bizim ona diyecek bir şeyimiz yok. Yok eğer bunlar bizim ceza kanunumuz anlamında suçsa ve toplumda bunları hoş görmüyorsa, bunu yapanlar yaptıkları küfürleri ifade hürriyeti olarak takdim edemezler, etmemeleri lazım. Bunu birbirinden ayırmak gerekiyor."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ Danıştay Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title