Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, "Hükümetimiz, faize giden harcamaları ve kayıt dışı ekonomide kaydedilen miktarı disipline ederek, yatırımlara aktarmaktadır.

Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, "Hükümetimiz, faize giden harcamaları ve kayıt dışı ekonomide kaydedilen miktarı disipline ederek, yatırımlara aktarmaktadır. Her bütçe döneminde olduğu gibi artırarak, yatırımlara kaynak ayırma politikamız 2017 yılında da devam edecektir." dedi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülmesine devam ediliyor.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit, tasarının 9'uncu maddesi üzerinde grubu adına yaptığı konuşmasında, partisinin terörle mücadelede sonuna kadar devletinin ve milletinin yanında olduğunu bildirdi.

Hukuk sisteminin güven vermediği bir ortamda siyasi ve ekonomik istikrardan söz edilemeyeceğini belirten Mit, "Ülkemizde an itibarıyla siyasi ve ekonomik bir kriz yaşanmaktadır. 14 yıldır tek başına iktidar olan AKP'den beklenen siyasi istikrarı sağlamasıdır. İstikrarın olduğu ülkede darbe girişimi yaşanmaz." diye konuştu.

Ak Parti iktidarının 14 yıllık iktidarında bölücülük ve terörü ortadan kaldıramadığını ifade eden Mit, terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Terör meselesini çözdünüz de biz mi engelledik?" diye soran Mit, yalnızca siyasi değil, ekonomik açıdan da istikrarsızlığın hakim olduğunu savundu.

-"Ülke şirket gibi yönetiliyor"

CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da ülkenin çok patronlu bir şirket gibi yönetildiğini, her patronun ayrı bir yol izlediğini ve doğal olarak sistemin çöktüğünü ileri sürdü.

Ekonomideki çöküşün sadece dış mihraklara ve 15 Temmuz darbe girişimine bağlanmasını eleştiren Bayır, iktidarın yanlış politikalarının sorumluluğunu almadığını vurguladı.

"Baluken'in mesajını okudu"

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise grubu adına yaptığı konuşmada, partisinin tutuklu milletvekili İdris Baluken'in gönderdiği mesajı okudu ve mesajın sonunda kürsüden Baluken'in fotoğrafını gösterdi.

Yıldırım, önceki gece Genel Kurulda AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında yaşanan kavgaya değinerek, olaya ilişkin bazı abartılı haberler yapıldığını, kavga sonrasında revire gitmediğini belirtti.

Partisinin milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren Yıldırım, yargının bağımsız olmadığını, böyle bir yargı sistemine kimsenin güvenmediğini kaydetti.

Yıldırım, tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarına dahi tahammül edilemediğini ifade ederek, "Bize, 'Bu fotoğrafları kaldırın' diyenler, önce bu haksız ve hukuksuz tutuklamalara karşı çıkıp birkaç cümle kursun." dedi.

Şahsı adına söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık konuşmasında, iktidarın kayıt dışı ekonomiye karşı başarılı bir mücadele verdiğini anlattı.

Kocabıyık, "Hükümetimiz, faize giden harcamaları ve kayıt dışı ekonomide kaydedilen miktarı disipline ederek yatırımlara aktarmaktadır. Her bütçe döneminde olduğu gibi artırarak yatırımlara kaynak ayırma politikamız 2017 yılında da devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

KÖYDES projesi ve çiftçiye yönelik desteklere de değinen Kocabıyık, bunun tarım sektörüne verilen önemin bir göstergesi olduğunu bildirdi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de konuşmasında, 2017 bütçesinin yaşam standardının yükseltilmesi için yapılması, gelir-gider dengesinin bulunması ve denetlenebilir olması gerektiğini vurguladı.

İktidarın politikalarını eleştiren Zeybek, yanlış yönetimler sonucu ülkenin karanlık güçlerin eline bırakıldığını iddia etti.

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Kocabıyık Behçet Yıldırım AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title