Haberler

2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri· Fi·nali·

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Tatvan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, "Vahşi Atlar" adlı fotoğrafıyla dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olan "2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri"nde finale kaldı.

Subaşı, yaptığı açıklamada, 182 ülkeden gönderilen 105 bin 692 görüntü arasından seçilen fotoğrafı, geçen yıl eylül ayında Kayseri'de çektiğini belirtti.

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'ne katılmanın kendisi için büyük bir deneyim ve onur olduğunu kaydeden Subaşı, şunları ifade etti:

"Erciyes Dağı'nda kalabalık gruplar halinde yaşayan yaşlı atlar, dağın eteklerine iner. Kimi zaman atlara çobanlar da eşlik eder. Atların koştuğu sırada ortaya çıkan toz bulutları ve ters ışığın görüntüsü, eşsiz enstantaneler sunuyor. Arka ışık ve toz bulutu, fotoğraf çekim tarzının birer parçası. Değişen ışık koşullarının yanı sıra atların sürekli hareket etmesi de ayarları hızla değiştirmemi gerektirdi. Bu zor olabiliyor. Ama sonuçları da bir o kadar tatmin edici. Fotoğraflarımın ödüllere dahil edilmesi, geniş kitlelere ulaşmama imkanı verilmesi beni motive edecek."

Subaşı, finale kalan fotoğrafçıların bundan sonra en son Sony dijital görüntüleme ekipmanları kazanmak ve 2017 ödülleri kitabında yer bulabilmek için yarışacağını kaydederek, kazanan tüm isimlerin 20 Nisan'da Londra'da düzenlenecek törende açıklanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan Subaşı Sony Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title