Haberler

2017'nin İlk Ay Tutulması Bu Gece Olacak Duygularda Gelgitler Yaşanacak

Güncelleme:

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin en önemli gök olayı olarak nitelendirdiği Ay tutulması olayı için kısa bir süre kaldı. Aynı gün içerisinde gökyüzünde hem dolunay, hem Ay tutulması, hem de kuyruklu yıldız olacak. Adeta bir görsel bir şölen olan Ay tutulması'nın burçlar üzerinde de etkisi büyük.

DUYGULARDA GELGİTLER YAŞANACAK

2017'nin ilk gök olayı Ay tutulması için sabırsız bekleyiş sürüyor. İki Güneş tutulması iki de Ay tutulması olmak üzere toplamda dört tutulmadan sadece Ay tutulması ülkemizden izlenebilecek. Adeta görsel bir şölen olan ay tutulması burçları da derinden etkileyecek. Pek çok burç, tutulmanın etkisiyle duygularında gelgitler yaşayacak.

2017 AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Tam bir tutulma olmayacağı için yarıgölge Ay tutulması olarak tabir edilen olay, 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek. Dolunay, cuma gecesi Dünya'nın dış gölgesinin içinden geçecek ve Güneş'in ışığından gölgelendiği için farklılaşan gri tonlarına dönüşecek.

Türkiye saati ile 01.32'de başlaması beklenen olay, Dünya'nın yarıgölgesine giren Ay'ın hafifçe kararmasıyla ortaya çıkacak ancak ay tamamen kaybolmayacak. Ay tutulması İstanbul'da saat 01.34'te başlayı, saat 05.53'te sona erecek.

Bununla birlikte "45P/Honda-Mrkos-Pajdusáková" isimli yeşilimsi kuyruklu yıldız da Dünya'ya en yakın konumuna gelecek ve bu kuyruklu yıldız, teleskop ve dürbünle gözlemlenebilecek. Tutulma ortası 03.44, sona ermesi ise 05.55'te gerçekleşecek. Tutulma 11 Şubat 2017 Batı Asya, Afrika, Avrupa, Grönland ve Amerika'dan izlenebilecek.

AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ

11 Şubat'ta Aslan burcunda gerçekleşecek 22.derecedeki Ay tutulması 3.dekanda olacak. 3.dekanı Mars doğasındadır. Bu dekandaki Ay tutulmasında, toplumsal olaylar şiddetlenebilir, doğal afetler tetiklenebilir. Para piyasalarında çok önemli dönüşümler, kanunlar söz konusu olabilir. Ay tutulmasının burçlar üzerindeki bireysel etkilerine bakıldığında ise pek çok burç duygular krizler yaşayabilir, normal hayatlarında gösteremedikleri cesareti gösterebilir. Aslan Ay tutulması olduğu için biraz daha ego ve gurur ön planda olabilir. Aslan teması itibariyle de kendimizi ortaya koymak ve insanlar arasında takdir görmek en önemli konu haline gelecektir. Bazı restleşmeler ve gösterişler duygusal krizler yaratabilecek noktaya gelebilir. Bazı olaylar travmatik izler bırakabilir.

İLETİŞİME DİKKAT

Ay tutulmasının meydana getireceği en önemli konulardan biri iletişim ile ilgili konular olabilir. Tutulmanın yarattığı etkiyle ailelerimize ve sevdiklerimize karşı abartılı davranışlar gösterebiliriz. Eğitim, yayıncılık, seyahatler, iletişim cihazlarımız gibi konularında hayatımızda aktifleşerek önem tuttuğu bazı konular getirebilir. Tutulmanın Aslan burcunda gerçekleşmesinin de etkisiyle ilişkilerde ki iletişim şekli restleşme ve ego bazlı olabilir. Aşk ve ilişkilerde hassas sınırlarda olacağız. Kutuplaşmaların, bencilliklerin ve ilişkilerde güç savaşlarının had safhada olduğu bir süreç geçirebiliriz. Maddi statüye bağlı olan evliliklerin bitişleri ve hukuki sorunla baş gösterebilir.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi Ay'a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay'ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir. Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır. Bunun sonucunda Ay tutulması olur.

Ay tutulmasının çeşitleri:

Astronomlar Ay tutulmasını basitçe 3 türe ayırır;

Yarı Gölgeli Ay Tutulması: Ay, Dünya'nın yarı gölge konisinden geçer. Çok rahat gözlenemediği için genelde akademik düzeyde incelenir.

Parçalı Ay Tutulması: Ay'ın bir kısmı Dünya'nın tam gölge konisinden geçer. Çıplak gözle tutulma rahatlıkla gözlenebilir.

Tam Ay Tutulması: Ay, Dünya'nın tam gölge konisinden geçer. Bir tam Ay tutulmasında Ay'ın bize dönük yüzü kızıl bir renge bürünür. ve kolaylıkla gözlenir. Bu kızarmış ışınımın incelenmesiyle Yer atmosferi hakkında ayrıntılı bilgi edinilebilmektedir (atmosferin kimyasal kompozisyonu, atmosferdeki toz miktarı, vb.). Bir başka ifadeyle Tam Ay Tutulması süresince Ay yüzeyi, Yer atmosferini niteleyen bir ayna görevini üstlenmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

İstanbul Türkiye Honda Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title