Haberler

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Hedef Madalya

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda madalya kazanmak istediklerini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda madalya kazanmak istediklerini söyledi.

Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolda daha önce iki şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını ve bu organizasyonlarda madalya kazandıklarını anımsattı.

Finallerine ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıklarının devam ettiğini anlatan Erdenay, "2001'deki Avrupa Şampiyonası'nda kaptanlığını yaptığım takımımız ikincilik elde etti. 2010'da ise menajerliğini üstlendiğim takımımız dünya ikincisi oldu. İnşallah ev sahipliği yapacağımız üçüncü turnuvada da madalyayı almak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Türk basketbolu zirvedeki yerini koruyor"

Harun Erdenay, basketbolda geride kalan sezonun çok başarılı geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı ve büyük başarıya imza attı. Fenerbahçe ise THY Avrupa Ligi finalinde CSKA Moskova'ya son saniyede, bence elindeki maçı vererek kupayı kaybetti. Diğer takımlarımız üst turlarda mücadele etti. Kadınlarda da aynı şekilde. Türk basketbolu, kulüpler bazında altın çağını yaşıyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Avrupa'daki basın organları da bizimle aynı fikirde. Gerçekten bütün başantrenör ve yabancı oyuncular, Türkiye'ye gelmek ve basketbol yaşamlarını burada sürdürmek istiyor."

"Başarılı olduğumuza inanıyorum." diyen Erdenay, "Özellikle erkekler basketbolda Fenerbahçe ve Galatasaray gerçekten çok başarılıydı. Erkek milli takımı, dünya sıralamasında hala 8'inci sıradaki yerini koruyor. Kadınlarda ise 7'nci sıraya yükseldik. Türk basketbolu zirvedeki yerini hala koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Harun Erdenay, altyapıda özellikle erkeklerde çok kaliteli basketbolcuların bulunduğuna dikkati çekerek, bu oyuncuların bir an önce A Milli Takım'a entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk basketbolunun önemli bir jenerasyon kaybettiğini aktaran Erdenay, şöyle konuştu:

"Hidayet Türkoğlu, Serkan Erdoğan, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Kaya Peker, Kerem Gönlüm gibi oyuncular, hatta Ender Arslan'ı da bunlara dahil edebiliriz, milli formaya veda ettiler. Bunların yerine geçecek gençlerin bir an önce Ömer Aşık, Semih Erden, Ersan İlyasova, Sinan Güler gibi ağabeylerine destek olmaları lazım. Altyapıya baktığımız zaman bazı oyuncularımız istenilen desteği veriyor. Melih, Birkan, Doğuş, zaman zaman iyi katkılar yapıyor. Fakat daha aşağıdan gelen gençlerin de mutlaka destek verecek seviyelere ulaşması gerekiyor."

Kaynak: AA / Spor

Harun Erdenay Galatasaray Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title