Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, ileri yaşlardaki kişiler için evliliklerin özendirilmesi gerektiğini belirterek, "Evlendirme teşviğini, eşleri birleştirme noktasına getirmeliyiz, onlara nefes aldırmalıyız. Hacı amcalardan çok fazla talep alıyoruz.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, ileri yaşlardaki kişiler için evliliklerin özendirilmesi gerektiğini belirterek, "Evlendirme teşviğini, eşleri birleştirme noktasına getirmeliyiz, onlara nefes aldırmalıyız. Hacı amcalardan çok fazla talep alıyoruz. Böyle talepler gelince gülümsüyoruz ama bu çok ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunu çözmeliyiz" dedi.

Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, daha önce evlat edinmenin eşlerin birlikte karar vermesiyle mümkünken, yapılan düzenlemeyle eşlerden birinin rızası olmadan da evlat edinilebilmesinin yolunun açıldığını belirterek, "Bu çok tehlikeli bir olaydır. İnsanların evlat edinmesini destekliyoruz ama birlikte evlat edinmelerini destekliyoruz" diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, kadınların çalışma hayatına yeterince katılmadığını dile getirerek, tamamı kadınlardan müteşekkil bir komisyonun bütçeyi hazırlaması önerisinde bulundu. Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na, "Gönül isterdi ki sizin yanınızda oturanların çoğunluğu kadın olsun, bari bu Bakanlığı kadınlar yönetsin. Bu yöndeki çalışmayı sizin Bakanlığınızda başlatıp, topluma buradan yayabiliriz" dedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Hükümet sırasındaki Bakan Ramazanoğlu'nun yanında ve arkasında oturan bürokratların oturma düzenini eleştirerek, "Bazı kişilerin önde, genel müdürlerin ise arkada oturduğunu görüyorum. Bu durum bürokratların motivasyonunu bozar" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin sosyal yardım politikalarını eleştiren Usta, "Ülke ekonomisi 2008'den beri büyümüyor. Biz kanalları açmak yerine sosyal yardımlarla işi yürütmeye çalışıyoruz. Yardımlar yapılmalı ama esas olarak üretim olmalı, istihdam yaratmalıyız. Sosyal yardımlar artınca ve dengeli olmayınca, insanlar asgari ücretle çalışmak yerine 'sosyal yardım alayım' demeye başladı. Bunu düzene sokmalıyız. Yoksulları korumamız lazım, onlara yardım etmemiz gerekir ama bunu bu şekilde sürdüremeyiz. Bunu daha sürdürülebilir duruma getirmeliyiz" diye konuştu.

"Kadınları fenimizden kurtaralım"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bakanlıklar içerisinde devletin vicdanı olan en önemli bakanlık olduğunu belirterek, "Vatandaşları kucaklayan devleti, bu Bakanlık temsil ediyor. Bu yüzden çalışmaları çok önemli" dedi.

"Bakanlığı, 'para dağıtan, para saçan bakanlık' imajından kurtarmalıyız" diyen Gizligider, sorunların sadece para dağıtmakla çözelemeyeceğine işaret etti. Gizligider, "Sürekli bütçeyi artırarak sorunları çözebilir miyiz? Bunu değerlendirmemiz ve çözüm yollarını bulmamız lazım. Bu noktada farklı yollar aramalıyız" diye konuştu.

Gizligider, eşi ölen insanların ileri yaşlarda yeni evlilik yapma zaruretinin ortaya çıktığını ve bu sorunun çözüm yollarının araştırılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İleri yaşlardaki insanlar için evlilikleri özendirmeliyiz. Diyelim adamın ya da kadının çocukları var fakat çalışıyor, artık herkesin kendi hayatı, düzeni var. Peki bu adama ya da kadına kim bakacak? Evlendirme teşviğini, eşleri birleştirme noktasına getirmeliyiz, onlara nefes aldırmalıyız. Bu konuda alandan çok fazla aldığımız şikayetler var. Hacı amcalardan çok fazla talep alıyoruz. Böyle talepler gelince gülümsüyoruz ama bu çok ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunu çözmeliyiz. Biz aile bütünlüğünün son nefese kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Gizligider, evlat edinme meselesinde kesinlikle düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, evlat edinmede eşin rızasının mutlaka aranması gerektiğini vurguladı.

Aile kavramının önemine işaret eden Gizligider, "Kadınları fenimizden kurtaralım. Gelinen nokta itibarıyla, bunun bizi içten içe çürüttüğünü düşünüyorum" dedi.

Ebubekir Gizligider, başörtüsü meselesinin tam olarak çözülmediğini, özel sektörde, zincir mağazalarda, dev organizasyonlarda, özel hastanelerde kadınların başörtüsüyle çalıştırılmadığını ifade ederek, "Bu meseleye dair çalışmamız ve buna çözüm üretmemiz lazım" dedi.

Bazı özel firmalarda giyilen kıyafet konusuna değinen Gizligider, bu firmalarda dekoltenin zorunlu olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, son zamanlarda kadınların erkekler tarafından öldürülme oranlarında artış yaşandığını ifade ederek, "Kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor ama ilk iş olarak boşanma komisyonu kuruluyor. Oysa aileyi korumak için komisyon kurulmalı" dedi.

"Bakanlığı kapatsak daha mı iyi olur acaba?"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bakan Ramazanoğlu'nun sunumunda verdiği rakamların doğru olmadığını, rakamlarda oynama yapıldığını öne sürdü.

Atıcı, şu görüşleri dile getirdi:

"Boşanmaları engellemek için danışma hizmeti veriyoruz dediniz ama boşanmalarda yüzde 33,7 artış var. Bu nasıl oluyor? Demek ki danışma hizmeti vermeyeceksiniz. Kadına şiddet yüzde bin 400 artmış, siz politika ürettikçe kadına şiddete artmış. İntiharlar da yüzde 33 artmış. Siz bu bütçeyi kullanıyorsunuz ama etkili kullanmıyorunuz. Bu bütçe hep birilerinin cebine gidiyor. Siz sosyal politika üretmiyorsunuz. Sosyal yardımlar yapıyorsunuz; bu da seçimden seçime yapılıyor. Uyuşturucu kullanım oranı artmış, bonzai kullanım yaşı 10'a düşmüş. Bu nasıl oluyor? Bu kadar sorun var ama siz çözüm üretmiyorsunuz. Fuhuş yüzde 790 artmış, 300 binden fazla kadın fuhuşa zorlanıyor. Peki bakanlık bu sorunla ilgili ne gibi çalışmalar yapıyor? Nerede sizin politikalarınız, çözümleriniz? Bakanlığı kapatsak daha mı iyi olur acaba?"

Milletvekilleri, bakanlık bütçesi üzerinde görüşlerini dile getirmeye devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

Ebubekir Gizligider Nevşehir AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title