Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ile Sosyal Güvenlik Kurumunun bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ile Sosyal Güvenlik Kurumunun bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bütçe üzerinde sunumunu gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki ikinci oturumda AB Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının bütçeleri görüşülecek.

Görüşmelere başlamadan usul ile ilgili söz alan bazı Ak Parti'li milletvekilleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun da bulunduğu DİSK Genel Kurulu'nda yapılan protestoyu kınadı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Davet ettiğiniz bakana veye temsilciye biraz daha nazik ve olumlu olmak tercih edilir ama insanlar o kadar büyük bedeller ödemişler ki oraya acılarla gelmiş insanlar. İnsanların o tepkilerini doğal karşılamak gerekiyor. Orayı terk etmemek gerekirdi. Keşke gelip kalıp konuşsaydı" dedi.

Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, nefret söylemleri içinde saldırılan kişinin Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanına DİSK Genel Kurulu'nda yapılan saldırıyı sadece Ak Parti'lilerin değil herkesin telin etmesi gerekir. Kime yapılırsa yapılsın. Böylesi ölçüsüz, densiz, provokatif saldırıları hep beraber şiddetle kınamalıyız" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, DİSK Genel Kurulu'nda Bakan Soylu'nun yaşadığı muameleden dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, bunun, AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanının toplumda yarattığı kutuplaşmanın bir sonucu olduğunu öne sürdü. Paylan, Soylu'ya, Genel Kurul'dan ayrılırken, "Katil içeride" diyerek kimi kastettiğini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, DİSK Genel Kurulu'nda yapılan sözlerin içeriğine katılmanın mümkün olmadığını belirterek, "Orada bir grubun yaptığı muhalefetten dolayı oraya gelen herkesi mahkum etmek son derece yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süleyman Soylu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title