Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Ak Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, adı ne olursa olsun eli silahlı terör örgütlerine karşı mücadelenin kesintisiz süreceğini söyledi.

Bazı konuşmacıların "vicdan" ifadesi kullandığını aktaran Bürge, "Vicdan, çukur siyasetine, teröre ve teröriste asla izin vermez ama vicdan, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmayı emreder" dedi.

2016 bütçesinin konuşmalarında en çok gündeme gelen hususun " Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek ve onu eleştirmek" olduğunu dile getiren Bürge, "Bu eleştirileriniz devam ettikçe, bu milletin sevdası devam ettikçe bilesiniz ki Anayasa değişikliği ve arkasından başkanlık sistemi geliyor. Sevdası ülkenin üzerinden eksik olmayan Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığına ramak kaldı" diye konuştu.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Hükümetin, vatandaşla onun canına, malına, ırzına kasteden vatan ve millet düşmanı terörist arasına her zaman mesafe koyarak bu mücadeleden zarar görmelerini önlediğini, istenmeden oluşan zararların telafisi için de her türlü tedbiri aldığını kaydetti.

"Bizim için ekmeğimizi bölüşmek lütuf değil ancak şereftir"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 10 yılda tanıklık edilen göçlerin dünya tarihinin en dramatik sahnelerini oluşturduğunu söyledi.

Yaşanan iç mücadeleler, mezhep çatışmaları, DAEŞ, Esed, PYD dolayısıyla zulüm görenlerin tüm dünya ülkelerinin gözü önünde katledildiğini ya da vatanlarından kaçmak zorunda bırakıldıklarını dile getiren Gider, şöyle konuştu:

"Avrupa'ya geçebilmek adına tekneleri dolduran bu insanların, Aylan bebeğin dramı, Ayvacık açıklarında batan teknede hayatını kaybeden 7 çocuğun dramı gözlerimizin önünde. Yalnızca son 2 senede özgürlük hayalleri kuran binden fazla insan Ege Denizi'nde yaşamını yitirdi. Tüm bu çabalara karşın Avrupa'ya ulaşabilen, kabul edilmeyi bekleyen insanların yaşadıkları ise ayrıca ibretlik. Daha 2 gün önce Makedonya polisinin saldırdığı mültecilerin basına yansıyan fotoğrafları da malumunuz. Düşünün ki tüm Avrupa ülkelerinin kabul ettiği toplam mülteci sayısı Türkiye'nin kabul ettiğinin ancak onda 1'i kadar. Biz zulümden kaçan yaklaşan 3 milyon mülteciye sığınak, barınak olmaktan asla gocunmuyoruz. Çünkü, bizim için ekmeğimizi bölüşmek lütuf değil ancak şereftir. Biz misafirlerimiz için 8 milyar dolar harcarken, kimi Avrupa ülkeleri sığınmacıların ziynet eşyalarına göz dikiyorlar. Daha ülkelerine gelmeden, insanların değerli eşyalarına el koymayı planlıyorlar."

"Hayırla yad edilmeyecekler"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karara kendisinin de "saygı duymadığını" belirtti.

"Yaklaşık 10 sene önce 367 ile ilgili karar veren Anayasa Mahkemesinin üyeleri nasıl ki hafızalarımızda tazeyse, tarihte kirli olarak anılacaklarsa bugün de bu kararı verenler unutmasınlar ki tarihte kirli olarak anılacaklardır" ifadesini kullanan Karaca, "Biz dün de buradaydık bugün de burada olacağız, yarın da burada olmaya inşallah devam edeceğiz. Ancak onlar bilsinler ki bu kararlarından dolayı mutlaka ve mutlaka üzüleceklerdir ve bu millet onları hayırla yad etmeyecektir" diye konuştu.

AK Parti'nin getirdiği özgürlükleri kimsenin istismar etmesine asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Karaca, "Bu sıralarda oturup da devletin bütün imkanlarını kullanarak milleti sırtından hançerlemeye çalışan gafillere bir daha buradan sesleniyorum: Tarih sizi asla affetmeyecektir. Çevremizdeki ateş çemberine elinde benzin bidonlarıyla koşturan hainlerin ve gafillerin bu milleti nereye sürüklemeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz Atatürk'ün öğrencisiyiz"

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, sahada kendisine seçmenlerin "CHP'ye oy vereceğiz ama CHP buna fırsat vermiyor" dediklerini kaydetti.

"Bu topraklarda siyaset üretmek için Erdoğan'a öğrenci olmak lazım" diyen Uçma, silahların bırakılması gerektiğini, demokratik ilkeler içinde her şeyin konuşulabileceğini kaydetti.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın değil Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrencisiyiz" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Keşke elimizde olsa da bugün silahları bıraktırabilsek. Bunun dünyada yol ve yöntemleri var" diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "Elbette ki yarınlar çukur, barikat, bodrum severlerin değil vatanseverlerin olacaktır" ifadesini kullandı.

Milli birlik ve beraberlikle ülkenin milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunmasını en büyük öncelik olarak gördüklerini dile getiren Yel, "Ülkemizin geleceğini teminat altına almak ve bu terör belasıyla daha uzun yıllar uğraşmak istemiyorsak bu sorunu mutlaka çözmek durumundayız. Bunun için de bu sorunu siyasete alet etmeden, milli bir mesele olarak ele alıp hep birlikte sorumluluk almalı, taşın altına elimizi koymalıyız" dedi.

"Artık buna son verelim"

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Hepimizin siyasi görüşleri farklı olabilir, farklı alanlarda farklı şeyler söyleyebiliriz fakat teröre ilişkin bir tutum belirlememiz gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

"Senin terörün, benim terörüm" şeklindeki bir algının ne kadar yanlış olduğunun geçmişte acı tecrübelerle görüldüğünü ifade eden Altay, "Artık buna bir son verelim istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Türkiye'de yaklaşık 2,9 milyon mültecinin barındığını, şu anda Avrupa'nın bütününde yaklaşık mülteci sayısının 1 milyon olduğunu bildirdi.

Kırcalı, "Avrupa'nın, bu mültecilere insanlık dışı uygulamaları da hepimizin malumudur. Avrupa sistemini, 'Ne kadar insanı buraya erişmeden geri döndürebiliriz' anlayışı üzerine kurarken, ülkemiz, Suriyeli kardeşlerimizi insan onuruna yakışır bir şekilde karşılamış ve ağırlamaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Harun Karaca AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title