Haberler

2016 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda İlk Gün Sürpriz Bir Sonuçla Sona Erdi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde başlayan 51. Türkiye Satranç Şampiyonasında ilk gün sona erdi. Şampiyonada ilk günün sürprizi ise Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu Ekaterina Atalık'ın Türkiye Gençler Şampiyonu Ege Köksal'a yenilmesi oldu.

2016 Türkiye Satranç Şampiyonası, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde başladı. Gebze'de bulunan bir otelde başlayan şampiyonada ilk gün sona erdi. İlk gün yapılan mücadelelerde sürpriz bir sonuç çıktı. Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu Ekaterina Atalık'ın genç rakibi Türkiye Gençler Şampiyonu Ege Köksal'a yenilmesi sürpriz olarak değerlendirildi. 14 oyuncunun katıldığı 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda final 1 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. 14 oyuncu katılacak. 13 gün boyunca kıyasıya mücadelelere sahne olacak şampiyonada final 1 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

İlk gün ile ilgili değerlendirmelerde bulunana milli satranççı uluslararası usta ve aynı zamanda da şampiyonanın canlı yayın spikerliğini yapan Can Arduman, "Dünün en ilginç oyunlarından bir tanesi Türkiye kadınlar şampiyonu Ekaterina Atalık'ın rakibi Türkiye Gençler şampiyonu Ege Köksal'la oynadığı karşılaşmaydı. Bu oyunda Ege Köksal, siyah taşlarla gerçekten çok iyi bir oyun çıkardı ve son zamanların güçlü ve formada olan oyuncusu Ekaterina Atalık'ı yenmeyi başardı. Dünün en büyük sürprizi buydu. Diğer maçlar arasında çok büyük sürprizler olamadı ancak Uluslararası Usta Mert Erdoğdu, genç rakibine karşı sürpriz bir şeklide berabere kaldı. Aslında kaybedebilirdi de oyunu. Ucuz kurtardı diyebilirim" dedi.

Öte yandan 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Türkiye Satranç Federasyonu sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanarak satranç severlere ulaştırılıyor. 13 gün sürecek olan şampiyonada birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 4 bin TL ödül verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Gebze Ege Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title