Haberler

2016 Turizm Eylem Planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörden canımız yanıyor ama terörün gündemimizi esir almasına asla müsaade etmiyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörden canımız yanıyor ama terörün gündemimizi esir almasına asla müsaade etmiyoruz" dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, yaptığı açıklamada, Turizm sektörünün meselelerini en son 2015 Aralık ayında bir araya gelip konuştuklarını belirterek, bu toplantıda, "Türkiye gücünü keşfet" dediklerini ve bunun "Türkiye" markasının anahtar cümlesi olduğunu bildirdi.

"Bireysel hayatımızda olduğu gibi toplum ve devlet hayatımızda, duruşumuz, özgüvenimiz belirleyicidir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hadiseleri nasıl karşıladığımız, felaketler ve musibetler karşısındaki tavrımız, izzet ve vakarımız belirleyicidir. Bu yüzden bütün konuşmalarımda özgüven vurgusunda bulunuyorum. Burada içinde bulunduğumuz durumu gözeterek bir kez daha diyorum ki; özgüven yani sağlam duruş, her şeyden daha önemlidir. Özgüven kendi gücünü imkanlarını sınırlarını kapasitesini keşfetmektir. Özgüven sadece kendisine güvenmek değil başkalarının güvenini de kazanabilmektir. Beraber düşünmek, birbirini dinlemek ve başkasının fikrini dikkate almaktır. Bu fikirlere hürmet etmek onları karşılıklı istişare zemininde istifade edecek şekilde ele almaktır. Gücümüzün kaynağı budur."

Davutoğlu, bugüne kadar dahili ve harici ulusal ve küresel krizleri, güven duygusuyla istikrarla ve millet iradesiyle aştıklarına işaret etti.

Davutoğlu, 2008 krizinde Avrupa'nın en güçlü ülkeleri dahi iflas bayrağını çekerken krize rağmen 6,5 milyon istihdam ürettiklerini bildirdi.

Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitesine, kongre turizmden turist sayısına kadar hemen her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğine işaret eden Davutoğlu, büyümeye, kalkınmaya devam ettiklerine dikkati çekti.

Özgüvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücünün kalmayacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, bu ülkelerin reform yapamayacağını, atılım gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Davutoğlu, "Biz son 14 yılda Türkiye'yi büyük bir devinim içine soktuysak, çevremizde bütün problemlere rağmen devrim çapında işler başardıysak bu tamamen millet iradesine yaslanmamızın eseridir. Kendimize güvendik, milletimize güvendik ve başarılı sonuçlara ulaştık. Elbette biz bu güven duygusunu içinden çıktığımız milletimizden alıyoruz. Bizim demokrasi anlayışımız, halkın düşünce ve duygusuna hürmet etmek refakat etmektir. Bugüne kadar ayrımız gayrımız olmadı. 'Biz birlikte Türkiye'yiz, biz birlikte güçlüyüz, biz Türkiye'yiz ve gücümüzün farkındayız' dedik" ifadesini kullandı.

"Terörün gündemimizi esir almasına asla müsaade etmiyoruz"

"Etrafımızın yangın yerine döndüğü, iç ve dış terörün istikrarı, huzurumuzu ve ferahı hedef aldığı bugünlerde bir yandan büyük bir kararlıkla milletimizin huzur ve emniyeti için tedbirler alırken diğer yanda kısa orta ve uzun vadeli sosyal ekonomik reformlarımızı birer birer hayata geçiriyoruz" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Terörden canımız yanıyor ama terörün gündemimizi esir almasına asla müsaade etmiyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra hazırladığımız eylem planımızı, vadettiğimiz süre içinde bir bir hayata geçiriyoruz. İki ayda meclise sevk ettiklerimizle birlikte reformlarımızın yüzde 50'sini, vaatlerimizin yüzde 75'ini hayata geçirdik. Bu demokrasi tarihimizde ilktir. Daha geçen hafta Ar-Ge reform paketini Meclisten geçirdik ve topladığımız Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu ile neredeyse tam gün istişare ederek, ülkemizin bilim teknoloji ve sanayideki orta ve uzun stratejilerini ele aldık. Bugün de turizmle ilgili eylem planımızı açıklıyoruz. Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere inat biz tespit ettiğimiz hedeflere aynı kararlılıkla yürüyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title