Haberler

2016 ÖSYM LYS Sınavına giriş yerleri

Güncelleme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 18-19 Haziran'da başlayıp bu haftasonu yapılacak 3 oturumla tamamlanacak. LYS'ye girecek olan adaylar sınav giriş yerlerini araştırmaya başladı. Bu haftasonu gerçekleştirilecek olan LYS sınavının giriş belgesi ve sınav hakkında merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

2016 LYS SINAV GİRİŞ YERLERİ

ÖSYM tarafından LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 oturumunda gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için sona gelindi. 18-19 Haziran'da Sosyal Bilimler ve Matematik bölümlerinden yapılan LYS, 25-26 Haziran'da yapılacak olan Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya ve Yabancı Dil sınavlarıyla tamamlanacak. Sınava girecek olan adayalar LYS sınav giriş yerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilecekler.

İLK SINAV SAAT 10.00'DA

LYS-2, yarın sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Fizik, kimya ve biyoloji sorularının yer alacağı testlerde, 30'ar soru bulunacak ve adaylara 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.
Yine aynı gün yapılacak LYS-5 yabancı dil sınavı ise saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek. Yabancı dil sınavında her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

26 Haziran Pazar günü yapılacak LYS-3 ise sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru için 85 dakika, Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

LYS SINAVI ÖNCESİ BİLMENİZ GEREKEN TEMEL KURALLAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını

sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ile peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/ Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmekt edir. Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa
bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Cumhuriyeti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title