Haberler

2016 ÖSYM KPSS Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor ?

Güncelleme:

2016 ÖSYM KPSS Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor ? 2016 ÖSYM KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili yeni bir açıklama yapan kurum yeni sınav sonuçları açıklanma tarihini 14 Temmuz olarak belirledi. Sonuçlar erişime açıldığında KPSS sınav sonuçlarını aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

KPSS 2016 Sınav sonuçları açılandı mı ? Sonuçlar ne zaman açıklanacak ve nereden öğrenilebilir ? 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak ÖSYM 2016 KPSS sonuçları açıklaması gerçekleştirilmedi. Ancak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklaması ile birlikte binlerce memur adayının KPSS sonuçları açıklamalarını öğrenilebilmek için biraz daha beklenmesi gerekiyor. Çünkü ÖSYM tarafından 2016 KPSS sonuçları açıklamaları 14 temmuzda yapılacağı yönünde açıklanmıştır.

ÖSYM KPSS SONUÇLARI 2016

Sınavlar açıklandığında bu bağlantıya tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KPSS sınav sonuçlarını ÖSYM kendi resmi internet sitesi üzerinden açıklayacaktır. KPSS ardından son yıllarda teknolojiyi en etkin şekilde kullanan ÖSYM tarafından sınav açıklamalarının çok kısa süreler içerisinde gerçekleştirilmesi dolayısı ile KPSS sonuçları açıklamaları da çok kısa süreler içerisinde açıklanıyor. Böylelikle sınava katılan adaylar son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden KPSS sonuçları açıklamasını inceleyerek, KPSS puanını öğrenebiliyor.

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte çok daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilebilmekte olan KPSS ile ilgili olarak 2 grup bulunuyor. Genel Kültür ve Genel Yetenek şeklinde 2 farklı grupta adaylara test biçiminde sorular hazırlanarak, değerlendirmeye alınmaktadır. Buna göre de adayların yakaladıkları başarı çerçevesinde KPSS puanı belirlenmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title