Haberler

2016'da Türkiye En Çok Kimi Sevdi?

Spotify FlashBack 2016 Türkiye açıklandı!

Spotify 2016'nın en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini, şarkılarını ve yılın müzik trendlerini gösteren Spotify FlashBack 2016 Türkiye verilerini yayınladı.

Spotify FlashBack 2016 Türkiye – 2016 'da Spotify'da En Çok "Drake" Dinlenirken, Türkiye'de ise Sia ve Sıla Rüzgarı Esti.

http://www.teknotalk.com/wp-content/uploads/2016/12/1480535062_Video.mp4

Spotify 2016'nın en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini, şarkılarını ve yılın müzik trendlerini gösteren verileri yayınladı. Spotify TOP listelerine göre Drake, 2016'da dünyada en çok dinlenen şarkı ve albümün sahibi oldu. Rihanna ise tüm dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olarak bu yıl da geçen sene olduğu gibi listenin başında.

Drake, Türkiye'de en çok dinlenen erkek sanatçı olurken, en çok dinlenen sanatçı koltuğunu ise ülkemizde Sia'ya kaptırdı. Aynı zamanda 2016 yılında Türkiye'de en çok dinlenen kadın sanatçı da olan Sia'dan sonra, en çok dinlenen kadın şarkıcı ise Rihanna. Türkiye'de en çok dinlenen Top 5 sanatçı listesindeki tek Türk sanatçı ise Sıla oldu.

"Drake bu yıl durdurulamaz bir başarı yakaladı – O global ölçekte gerçek bir süperstar," diyen Spotify'ın İçerik ve Strateji'den Sorumlu Başkanı Stefan Blom, "Bu yılın en çok dinlenen albumü ve en çok dinlenen şarkısına imza atmış olmasının yanı sıra, başarıyla tamamladığı Summer Sixteen turnesi ile Drake, tam da ondan beklendiği gibi hayranları ile sürekli etkileşim halindeydi. 2016'da müzik sektörüne damga vurması şaşırtıcı değil" dedi.

Müzikseverler 2016 yılında her zamankinden daha fazla yeni müzik ve sanatçı keşfetti. ZAYN, bu yılın en iyi çıkış yakalayan ismi oldu. Spotify'ın her hafta kişiye özel olarak sunduğu keşif listelerinden oluşan "Haftalık Keşif" (Discover Weekly) özelliği ise 2016 yılında 9 milyar kez dinlendi. Spotify üzerinden 2016 yılında hem dünyada hem Türkiye'de en çok müzik dinlenen gün ise 11 Kasım Cuma oldu.

2016'nın müzik trendlerinden albümlerine, sanatçılarına ve çalma listelerine uzanan tüm liste kırılımlarını aşağıda görebilirsiniz.

Spotify 2016 Global ve Türkiye Top Listeleri- Spotify FlashBack 2016 Türkiye

Global – En Çok Dinlenen Sanatçılar

Drake üst üste ikinci kez, dünyanın en çok dinlenen sanatçısı oldu. 2016 yılında Spotify üzerinden toplam 4,7 milyar kez dinlenen Drake, geçen yıl 1,8 milyar olan dinlenme rakamını 2016'da neredeyse 3'e katladı. Drake, Spotify'da 8,9 milyar dinlenme rakamı ile tüm zamanların en çok dinlenen sanatçısı.

Global – 2016'da En Çok Dinlenen TOP 5 Sanatçı:

Drake

Justin Bieber

Rihanna

Twenty One Pilots

Kanye West

Türkiye'de En Çok Dinlenen TOP 5 Sanatçı:

Sia

Rihanna

Sıla

Coldplay

Drake

Türkiye'de En Çok Dinlenen TOP 5 Türk Sanatçı:

Sıla

Sezen Aksu

Teoman

Model

Duman

Global – En Çok Dinlenen Kadın Sanatçı

2016 yılında 2,5 milyarın üzerinde dinlenme rakamı ile Rihanna, Spotify'da en çok dinlenen kadın sanatçı oldu ve geçen seneki birinciliğini bu yıl da kimseye kaptırmadı. Rihanna'yı 2016'da Ariana Grande, Sia, Adele ve Fifth Harmony takip etti. Yılın TOP 5 listesi ise şöyle:

Rihanna

Ariana Grande

Sia

Adele

Fifth Harmony

Türkiye – En Çok Dinlenen TOP 5 Kadın Sanatçı

Sia

Rihanna

Sıla

Sezen Aksu

Model

Global – En Çok Dinlenen Erkek Sanatçı

2015 yılının sonlarına doğru çıkardığı Purpose albümünün etkisiyle Justin Bieber, yılın şampiyonu olan Drake'in ardından, 2016 yılının en çok dinlenen erkek sanatçısı oldu. Justin Bieber'ı Twenty One Pilots, Kanye West ve Coldplay izledi. Yılın en çok dinlenen TOP 5 erkek sanatçı listesi şöyle:

Drake

Justin Bieber

Twenty One Pilots

Kanye West

Coldplay

Türkiye – En Çok Dinlenen TOP 5 Erkek Sanatçı

Coldplay

Drake

Teoman

Twenty One Pilots

Calvin Harris

Global – Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçıları – Spotify FlashBack 2016 Türkiye

One Direction hayranlarının hala büyük sevgi duydukları ZAYN, 2016 yılının en iyi çıkış yapan sanatçısı oldu. 2016 çıkış yapan sanatçılar TOP 5 listesinde ZAYN'ı, FRENSHIP, Anne-Marie, Madeintyo ve Rob $tone takip etti. İşte 2016'nın en iyi çıkış yakalayan sanatçılarından oluşan TOP 5 çalma listesi:

ZAYN

FRENSHIP

Anne-Marie

Madeintyo

Rob $tone

Global En Çok Dinlenen Şarkılar

Drake'in One Dance'i, 970 milyon dinlenme rakamı ile geçen sene ve şimdiye kadar Spotify'da en çok dinlenen şarkı olan Major Lazer'ın (ft. MØ ve DJ Snake) Lean Onşarkısını sollayarak 2016'da tarih yazdı. Türkiye'de en çok dinlenen TOP 5 şarkı listelerinde ise Sia'nın Cheap Thrills ilk sırada yer alırken, listedeki tek Türkçe şarkı Eypio ve Burak King düeti Günah Benim oldu. İşte 2016'nın Türkiye'de ve globalde en çok dinlenen TOP 5 şarkı listeleri:

One Dance (feat. WizKid and Kyla) – Drake

I Took A Pill in Ibiza – Seeb Remix – Mike Posner

Don't Let Me Down (feat. Daya) – The Chainsmokers

Work (feat. Drake) – Rihanna

Cheap Thrills – Sia

Türkiye'de En Çok Dinlenen Top 5 Şarkı:

Cheap Thrills – Sia

One Dance – Drake

Don't Let Me Down – The Chainsomokers

Günah Benim – Eypio ft. Burak King

Faded – Alan Walker

En Çok Dinlenen Albümler

Drake'in Views adlı albümü 2016 yılının Nisan ayında yayınlandığı andan itibaren yıl boyunca Spotify üzerinden 2,45 milyar kez dinlenerek, yılın en çok dinlenen albümü oldu. 2016'nın en çok dinlenen albüm listesi ise şöyle:

Views – Drake

Purpose – Justin Bieber

ANTI – Rihanna

Blurryface – Twenty One Pilots

Beauty Behind The Madness – The Weeknd

Türkiye'de En Çok Dinlenen Top 5 Albüm:

ANTI – Rihanna

This is Acting (Deluxe Version) – Sia

Views – Drake

Purpose – Justin Bieber

Peace Is The Mission: Extended – Major Lazer

Global – En Popüler Çalma Listeleri

Spotify'ın 2 milyonun üzerinde çalma listeleri arasında Today's Top Hits, 12 milyona yakın takipçi ile yılın en popüler çalma listesi oldu. 2016'nın en popüler çalma listeleri şöyle:

Today's Top Hits

Rap Caviar

Hot Country

Peaceful Piano

Baila Reggaeton

Türkiye'de En Popüler Çalma Listeleri

Today's Top Hits

Peaceful Piano

Acoustic

Türkçe Pop

Your Favorite Coffeehouse

Dünya'da Çalma Listesi konusuna göre listelere en çok eklenen şarkılar:

Top hüzün şarkısı: Say Something – A Great Big World

Top ayrılık şarkısı: One Dance (feat. WizKid and Kyla) – Drake

Top parti/dans şarkısı: Uptown Funk – Mark Ronson, Bruno Mars

Top spor şarkısı: 'Till I Collapse (feat. Nate Dogg) – Eminem

Top oyun şarkısı: Fort Minor – Remember The Name (feat. Styles of Beyond)

Tüm dünyada en çok müzik dinlenen gün: 11 Kasım 2016

Dünya'da Müzik Türlerine Göre En Çok Dinlenen Sanatçılar:

Klasik Rock: The Beatles

Klasik Müzik: Wolfgang Amadeus Mozart

Country (Yeni): Luke Bryan

Country (Eski): Johnny Cash

Elektro Dans Müziği (EDM): The Chainsmokers

Emo: Panic! At The Disco

Hip Hop: Drake

Caz: Nina Simone

Latin: Enrique Iglesias

Metal: Metallica

New Age: Enya

Pop: Drake

R&B: Rihanna

Reggae: Bob Marley & The Wailers

Reggaeton: Enrique Iglesias

Rock: Red Hot Chili Peppers

Soul: Michael Jackson

2016'da Yükselen Müzik Türleri:

Ambient Fusion

Witch House

Indie Emo

Underground Latin Hip Hop

Baile Funk

Dangdut

Hoerspiel

Speed Garage

Brazilian Gospel

World Meditation

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Justin Bieber Rihanna Spotify Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title