Haberler

2016 Çınar Yılı Projesi"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) yürütülen "2016 Çınar Yılı Projesi" kapsamında, yıl sonuna kadar 11 ilde 200 bin çınar fidanı dikmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) yürütülen "2016 Çınar Yılı Projesi" kapsamında, yıl sonuna kadar 11 ilde 200 bin çınar fidanı dikmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ve OGM'nin yürüttüğü "2016 Çınar Yılı Projesi"nde sona yaklaşıldığını belirtti.

"Proje kapsamında 11 ilde 200 bin çınar ağacını yıl sonuna kadar toprakla buluşturmayı hedefliyoruz." ifadesini kullanan Eroğlu, İstanbul'a 100 bin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar'a 10'ar bin çınar ağacı dikileceğini, projede ilk aşamada toplam 121 binden fazla fidanın toprakla buluşacağını kaydetti.

Bakan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlk kısımda vatandaşların yoğun olarak kullandığı ibadethaneler, mezarlıklar, okullar, diğer kamusal kurum ve kuruluşların bahçeleri ile park, bahçe ve şehir içi yol kenarlarının uygun olan yerlerine çınar fidanları dikildi. İkinci kısımda da şehirlerarası yollarda fidanlar toprakla buluşacak, bu yollar 'Çınar Yolları' olarak güzelleşecek."

İki karayolu hattı "Çınar Yolu" olacak

İkinci kısım çalışmaları çerçevesinde, "Söğüt-Bilecik-Osmaneli-Pamukova-Adapazarı- İzmit-İstanbul-Kırklareli-Edirne" ile "Söğüt-Bozüyük-İnegöl-Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çanakkale-Tekirdağ-Edirne" karayolu güzergahlarında fidan dikimine başlandığını bildiren Eroğlu, çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak yıl sonunda bitirilmesinin planlandığını vurguladı.

Projede ilham kaynağının Osmanlı devleti ile özdeşleşen çınar ağaçlarının uzun ömürleri ve dayanıklılığı olduğunu kaydeden Eroğlu, "İlk dikimler 21 Mart'ta Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Dünya Ormancılık Gününde gerçekleştirildi. Bizler bu fidanları gelecek için dikiyoruz. Bu sebeple her türlü bilimsel verileri kullanıp, atmosfer şartlarını gözeterek dikimleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın çınara duyduğu saygı ve sevgi de beni oldukça memnun etti." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Kırklareli İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title