Haberler

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Döneminin Başladı

Yozgat’ta 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Yozgat'ta 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen program Yozgat Valisi Kemal Yurnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurnaç, 15 Temmuz'u okulun ilk gününde hatırlatmak istediklerini belirterek, "Özellikle bu işi canlı yaşamış, bedel ödemiş insanlarımız var. Yozgat 13 tane şehit verdi, Türkiye genelinde 241 tane şehidimiz var. 2 bin 200 tane gazimiz var. Milletlerin tarihinde veya insanların hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarını unutursanız kimliğinizi unutursunuz. Bizim kimliğimiz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Müslüman bir ülkede yaşamak. Eğer bunları unutursak reflekslerimiz azalır, reflekslerimiz azaldığında millet olma bilincini kaybederiz. Bununla beraber okul hayatımız, eğitim hayatımız, aile hayatımız toplumda can güvenliği içinde yaşama durumumuzun tamamı ortadan kaybolur" dedi.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden demokrasi şehidi Yasin Yılmaz'ın babası Eyüp Yılmaz'da oğlunun hiçbir amaç gütmeden, sadece vatan ve bayrak için şehit olduğunu söyledi. "Canımız bu vatan için feda olsun." diyen Yılmaz, bir evladının daha olduğunu ve böyle bir şey olursa onunla birlikte kendisinin de vatan için mücadele edeceğini dile getirdi.

Kendilerine bu ıstırabı çektirenlerin affedilmemesini isteyen Yılmaz, "Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız. Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunların vatanları yok. Hepsi buralarda vatanlarından uzak, perişanlar. Onlara bizim ülkemiz sahip çıktı. Ancak bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Sevgili öğrencilerimizden isteğim, önce vatan, bayrak ve dinimize sahip çıkalım. Bu amaçla ve bu inançla yetişelim" şeklinde konuştu.

Darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen inşaat işçisi Beytullah Yeşilay'ın gazi olan kardeşi Şakir Yeşilay ise darbe girişimini önlemek için Genelkurmayın önüne hiçbir amaç gütmeden vatan uğruna gittiklerini söyledi. Bazı çevrelerden tepkiler aldıklarını da hatırlatan Yeşilay, "Genelkurmayın önünde çok şükür bir tankı durdurmayı başardık. Sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Emniyet Müdürlüğünün bombalandığı haberini aldık. Biz direkt Genelkurmayın önüne gittik ve orada ağabeyim helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Ben de oradaydım. Bana şehitlik nasip olmadı. Bize de gazilik nasip oldu. Haince saldırılar karşısında dimdik duracağız. Türk milleti her zaman hainlerin karşısında duracaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" kitabını öğrencilere dağıttı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Eyüp Yılmaz Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title