Haberler

2015 Yılının Son Altın Külçesi Döküldü

Avrupa'nın en büyük altın madenleri arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 2015 yılının son altın külçesi döküldü Kışladağ Altın Madeni'nde ki döküm işlemine Uşak Valisi Ahmet Okur, Tüprag Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, Sivaslı Kaymakamı Mutlu Akyol katıldı.

Avrupa'nın en büyük altın madenleri arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 2015 yılının son altın külçesi  döküldü

Kışladağ Altın Madeni'nde ki döküm işlemine Uşak Valisi Ahmet Okur, Tüprag Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz,  Sivaslı Kaymakamı Mutlu Akyol katıldı.

Döküm işlemi öncesi Vali Okur'a bilgi veren Tüprag Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz Avrupa'nın en büyük altın madenleri arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 9 yılda toplam 73 ton altın üretimi yapıldığını söyledi.

Bu yıl 8,74 ton altın üretimi gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, "Bugün 8 bin 447. altın külçemizin dökümünü yaptık. 2006 yılından bu yana altın üretimi yapıyoruz. Ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağladık" dedi.

Vali Ahmet Okur ise madenin çevreye duyarlı ileri teknoloji kullandığını belirterek, "Yaklaşık  240 ton rezerve sahip bir işletme olarak altın madeni, istihdam anlamında ilimize ve ilçelerimize ekonomik ve sosyal açıdan katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yılın son altın külçesi döküldü.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tüprag Eşme Uşak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title