Haberler

    2015 Yılında Öne Çıkan 5 Mega Teknoloji Trendi ve Microsoft'un Çözümleri

    Microsoft Türkiye Office Pazarlama Grup Müdürü Çiğdem Kayalı 2015 yılında öne çıkan mega teknoloji trendlerini ve Microsoft'un kullanıcıları için sunduğu çözümleri wise.tv ekibine anlattı.

    Microsoft Türkiye Office Pazarlama Grup Müdürü Çiğdem Kayalı 2015 yılında öne çıkan mega teknoloji trendlerini ve Microsoft'un kullanıcıları için sunduğu çözümleri wise.tv ekibine anlattı.

    Kayalı, 2015 yılındaki mega trendlerinin bulut, mobilite, kurumsal sosyal ağlar, büyük veri ve bilgi güvenliği olarak açıkladı. Microsoft'un bu 5 alanda kurumsal müşterilerine sunduğu çözümler olduğunu belirten Kayalı, konuşmasına bulut teknolojisi ile başladı. Bulut sayesinde uygulamaların çok hızlı hayata geçmesi, kesintisiz hizmet gibi ön plana çıkan birçok özelliği olduğunu söyledi. Microsoft müşterileri de Azure ve Office 365 uygulamaları ile bulut teknolojisini kullanabiliyorlar. Kayalı "Bu konuyla ilgili birkaç tane örnek vermek gerekirse mesela siz bulutta bir depolama alanı alabilirsiniz, dönemsel yoğunluğun olduğu bir web siteniz var, oraya çok büyük bir yatırım yaparsanız bütün sene kullanamayabilirsiniz. Oysaki Azure üzerinden böyle bir proje gerçekleştirirseniz sadece yoğun olan dönemde daha fazla kaynak kullanıp, diğer dönemlerde daha az, kullandıkça ödeme yaparak ilerleyebilirsiniz" dedi.

    Şirketlerin üretkenlik platformlarına göre Office 365 uygulamasını çözüm olarak sunan Microsoft, tüm cihazlarda Office'in son sürümünü kullanabilecek şekilde entegre etti. Böylelikle kullanıcılar dosyalarına her zaman her yerden ulaşabiliyor.

    Çiğdem Kayalı Microsoft'un e-posta servisinin online bir hizmet olarak alınabileceğini de açıkladı. Kayalı; "Özellikle posta kutusunun dolması ya da spam, virüs gibi pek çok sıkıntılar yaşanıyor güvenlik anlamında, oysaki 'Exchange Online' ile sunduğumuz hizmetle hem posta kutusunun dolması sorunu ortadan kalkıyor çünkü 50 GB bir alan veriyoruz ve bu gerçekten çok büyük bir alan ve isteyen kurumsal müşterilerimize sınırsız arşiv imkanı sunuyoruz . Bunun yanı sıra spam ve virüs gibi güvenlik sorunlarını çözüyoruz ve mobil cihazlardan da her zaman e-mailinize ulaşabiliyosunuz." dedi.

    Firmalarda dosya paylaşımının önemine değinen Kayalı, özellikle farklı kişilere hak verilerek oluşturulan ortak alanların olması ve ortak dökümanlar üzerinden çalışılmasının genel bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Microsoft bunun için de share point ve one drive for bussines ile çözüm sunuyor. Böylelikle hem kişisel dosyalarını bulutta saklayabiliyorsunuz hem de ortak dosyalarınızı bu alanlarda verdiğiniz yetkiler doğrultusunda paylaşabiliyosunuz.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Microsoft Türkiye Microsoft Kayalı Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title