Haberler

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Adalet Bakanı Bozdağ: "(Cumhurbaşkanlığı Sarayı) Ankara 5. İdare Mahkemesi, tarihi sit alanına uygun olmadığı gerekçesiyle imar planının yürütmesini durdurma kararı verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili Ankara 5. İdare Mahkemesi, tarihi SİT alanına uygun olmadığı gerekçesiyle imar planının yürütmesini durdurma kararı verdiğini, ancak Danıştay 14. Dairesi'nin alanın tarihi SİT alanı niteliği taşımadığını ortaya koyması nedeniyle kararın hukuki gerekçesinin ortadan kalktığını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıklarının 2015 yılı bütçelerinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladılar.

AB Bakanı Bozkır, Türkiye'nin müzakere sürecinde sosyal politika, rekabet ve kamu alımları fasıllarında siyasi blokaj bulunmadığını belirterek, rekabet faslını Türkiye'nin açmadığını ifade etti. Rekabet faslını Türkiye'nin açmadığını anlatan Bozkır, "Çünkü 10 sektörümüzün zarara uğrayacağı boyuttaydı. Bu fasıl, üyelikten sonra bazı geçiş dönemleri gerektiriyor. Ülke menfaatlerini düşündük. Sosyal politika faslının açılması için çaba sarfediyoruz" diye konuştu.

AB fonlarının dağıtımında ayrımcılık yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Bozkır, fonların aktarılacağı projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından seçildiğini ifade etti. AB fonlarından bakanlığın kendisi seçim yaparak para vermediğini belirten Bozkır, yardımların AB Komisyonu'nun uygun bulması halinde aktarıldığını kaydetti. Bozkır, herhangi bir sivil toplum kuruluşuna ayrıcalıklı muamele yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

-Saray tartışması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili sorular üzerine, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaçak değildir" dedi.

Saray ile ilgili çeşitli davalar açıldığını anımsatan Bozdağ, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin sarayın yapıldığı AOÇ arazisinin tarihi SİT statüsünün kaldırılması işleminin iptaline karar verdiğini anımsatarak, Danıştay 14. Dairesi'nin ise bu alanın tarihi SİT özelliği taşımadığı gerekçesiyle mahkeme kararının yürütmesini durdurduğunu kaydetti.

Bozdağ, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin ise tarihi SİT alanına uygun olmadığı gerekçesiyle imar planının yürütmesini durdurma kararı verdiğini ve kararın devam ettiğini, ancak Danıştay 14. Dairesi'nin alanın tarihi SİT alanı niteliği taşımadığını ortaya koyması nedeniyle kararın hukuki gerekçesinin ortadan kalktığını ifade etti.

Ruhsat işlemiyle ilgili davanın ise Ankara 5. İdare Mahkemesi'nde devam ettiğini, herhangi bir karar verilmediğini dile getiren Bozdağ, "Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı binası, verilmiş ruhsata binaen yapılmış yasal bir binadır, kaçak değildir" diye konuştu.

Bozdağ, Ankara 5. İdare Mahkemesi hakimlerinin kararları nedeniyle başka yerlere sürüldüğü iddialarının yalan ve iftira olduğunu vurgulayarak, atamaların HSYK'nın bu yılın Haziran ayındaki kararnamesiyle yapıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yasadaki amacı dışında 1 kuruş dahi kullanılmadığını ifade etti.

İş kazalarında yapısal sorunlar olduğunu tekrarlayan Çelik, "Ölen kardeşlerimizi yarıştırmak istiyorlar. Bu çok yanlış bir şeydir" dedi.

Toplum Yararına Çalışma Programları ile işe alımlarda AK Parti'lilerin kayırıldığı iddiasını reddeden Çelik, "Bu konuda duyum veya bildikleriniz varsa, bildirirseniz, anında iptal ederiz. Bu toplum yararına bir çalışmadır. Ayrım yapmayı şiddetle reddederiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan GAP'a 11,5 milyar lira aktarıldığını ve bunun geri ödenmediğini ifade ederek, bu miktarın fonun amacı dışında kullanıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de yerinden söz alarak, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının geçerli olduğunu ve bu konuda Bozdağ ile tartışmaya hazır olduğunu belirtti.

Daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2015 bütçeleri ve 2013 kesin hesapları kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title