Haberler

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

CHP İstanbul Milletvekili Küçük: "Bu ülkede geçen 10 ayda 226 kadın öldürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, "Bu ülkede geçen 10 ayda 226 kadın öldürüldü. Binlercesi, on binlercesi yalnızca kadın oldukları için şiddet gördü" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın  Ayaydın, kadınların yüzde 40'ının fiziksel şiddete uğradığına dikkati çekerek, iş gücüne katılımda kadınların oranının erkeklerin oranının 3'te biri olduğunu söyledi.

Ayaydın, 18 yaşın altında evlenen kadınların oranının  yüzde 28 olduğuna işaret ederek, bu oranın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yüzde 40'a çıktığını vurguladı.

CHP olarak kadınlara karşı ayrımcılığı önlemenin, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve olanaklardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamanın aklın, vicdanın ve demokrasinin gereği olduğunu ifade eden Ayaydın, "CHP olarak kadının toplumun asli unsuru olduğu gerçeğinden hareketle asla kadının başının kapalı olmasıyla değil, kadının yolunun kapalı olmasıyla ilgileniyoruz ve ilgilenmeye devam edeceğiz. Kadın ister başını açar, ister başını kapatır bu onun kendi tercihi olmalıdır" dedi.

Ayaydın, Bakan'ın sunum kitapçığının kuşe kağıdına basılmış olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kuşe kağıdı ve resimlerle  yapılan sunumları çok isabetli bulmuyorum. Parayı zor kazanan Maliye Bakanlığı sunumlarını sadece sade kağıt üzerine yapıyor. Ama bu icracı bakanlıklar parayı kazanmadıkları ve harcamaya alışık oldukları için o kadar çok israf yapıyorlar ki hem sunumunda hem bütçe sunum kitapçığı kuşe kağıtlarına yapılmış, büyük resimler var. Ben bu resimleri ne yapacağım. Devletin bütçesinden, halkın gelirinden, vergisinden alınan paraların bu şekilde harcanmasını kınıyorum."

"Kelepçe takarak insanlar korunmuyor"

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "3 çocuk doğurun" dediğini ifade ederek, "Anne baba da olunca 5 kişi. 891 lira ile 5 kişilik bir aile nasıl geçinir bir açıklar mısınız? Bunun tılsımını, mucizesini bakanlık bize verebilir mi?" diye sordu.

Kadına yönelik şiddetle ilgili hiçbir makam düzeyinde bir çalışma ve veri bulunmadığını belirten Kaplan, "Kelepçe takarak insanlar korunmuyor. Korumanın yolu suçu önleme tedbirleridir. Bu tedbirler konusunda bilimsel bir çalışma yok" dedi.

Bonzainin ilkokullara kadar girdiğine dikkati çeken Kaplan, şunları söyledi:

"Bonzai AKP iktidarı döneminde çıktı. Nereden geliyor, nereden gidiyor? Hangi okulun önünde satılıyor? Bunun günahı da vebali de hükümetindir. Açık açık söylüyorum, bu bonzai AKP hükümetleri döneminde Türkiye'ye geldi. Onların döneminde yayıldı. Onların döneminde okullara kadar girdi. Ortaokullara, ilkokullara kadar satılıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, kadın cinayetlerinde azalma yaşanmadığına işaret ederek, Temmuz ayında 35, Ağustos'ta 24, Eylül'de 28, Ekim'de 29 kadının canına kıyıldığını kaydetti. Küçük, "Bu ülkede geçen 10 ayda 226 kadın öldürüldü. Binlercesi, onbinlercesi yalnızca kadın oldukları için şiddet gördü" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Aydın Ayaydın Sedef Küçük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title