Haberler

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Komisyonun bugünkü görüşmeleri, HDP'li Kaplan'ın, partisinin Ankara İl Binası'nda PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı gündeme getirmesiyle başladı Kaplan'ın "Cumhurbaşkanının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz" sözlerine, AK Parti'li Aydemir, "Bu saldırıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemleriyle ilişkilendirmek yanlıştır" karşılığını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bugünkü görüşmeleri, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, partisinin Ankara İl Binası'nda PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı gündeme getirmesiyle başladı.

Kaplan, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine geçmeden önce usul yönünden söz alarak, "Bugün burada bütçeleri görüşülen Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun iradesinin üstünde hiç bir gücün olmadığına inanıyoruz. Bunun dışında bir gücün, kimsenin bu salonda olmadığına inanıyoruz. Buna itirazı olan var mı? İktidar ve muhalefetin, milletin iradesinin üstünde bir güç var mı?" diye sordu.

Bugün sabah 09.15'te, HDP Ankara İl Binası'na giren bir saldırganın bıçakla partisinin PM üyesi Ahmet Karataş'a saldırdığını kaydeden Kaplan, "Karataş, şu anda yoğun bakımda. Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Partimiz IŞİD tarzı bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

Hasip Kaplan, son MGK toplantısında çok önemli kararların alındığını ifade ederek, "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, 'kırmızı kitap' denilen bir belge toplantıda ele alındı. Bu kırmızı kitap Meclis'ten saklanıyor. Bu toplantıda, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin, aydınların ve sanatçıların hedefe konulduğunu görüyoruz. HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı. Bu kararlar Türkiye'yi felakete sürükleyecek kararlardır. Bu belgeyi Meclis'in bilmesi demokrasinin vazgeçilmezidir. Legal partilere sabotaj yapılacaksa, suikast yapılacaksa, ben bu siyaset belgesini istiyorum, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni bize vereceksiniz" diye konuştu.

Bugünkü saldırının hedef gösterme sonucunda oluştuğunu iddia eden Kaplan, partisine yapılan bu saldırıyı kınadı.

- "Bu yaştan sonra ben de bir silah temin ederim"

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, saldırganı şiddetle protesto ettiğini, kınadığını söyledi.

"Böyle başlamak istemezdik" diyen Çetin, sabahları komisyona gelirken, silahlı silahsız sivil bir çok polisin arasından geçerek salona girmekten hicap duyduğunu kaydetti. Çetin, "Burada sivil polis görmek istemiyoruz, koruma ile gelmek isteyenler dış kapıya kadar gelebilirler, silahlara değerek gelmek istemiyorum. Böyle bir şey olursa bu yaştan sonra ben de bir silah temin ederim ve öyle gelirim" dedi. AK Parti sıralarından "Onlar emekçi" denilmesi üzerine, Çetin, "Onlar emekçi değil" karşılığını verdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı. Şiddetle bir yere varılamayacağını herkesin bildiğini, saldırganın en kısa sürede yakalanarak hak ettiği cezayı alması için gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden Aydemir, bu saldırıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu bildirdi.

Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün söylemlerinin 77 milyonu birleştiren söylemler olduğunu ifade ederek, "Ancak birileri, birilerini sokağa dökmek isterse, eline molotof alıp da... Her türlü tahrike rağmen, 77 milyonu birleştiren söylemler duyacaksınız. Biz de sizin peçe takanları, molotof atanları kınamanızı istiyoruz. Bu ülkeyi kimse kan gölüne çeviremez, buna müsaade etmeyiz, bunun teminatı da biziz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Karataş Uğur Aydemir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title