Haberler

2015 Fıvb Grand Prix'i C Grubu Kadınlar Voleybol Maçları Ankara'da Yarın Başlıyor

Ercan ATA-ANKARA/DHA

TVF Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ, "Avrupa Oyunları'ndan bir hafta sonra Ankara'da 2015 FIVB Grand Prix'i C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacağız. Tüm takımlara 'Hoşgeldiniz' diyor, başarılar diliyorum" dedi.

3-5 Temmuz 2015 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Başkent Voleybol Salonu'nda düzenlenecek 2015 FIVB Dünya Grand Prix'i C Grubu maçlarının basın toplantısı Sürmeli Otel'de yapıldı. Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ ile birlikte turnuvada mücadele edecek takımların antrenör ve kaptanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ, "Kısa bir süre önce ilk defa düzenlenen Avrupa Oyunları'nda şampiyon olan A Bayan Milli Takımımızı tebrik ediyorum" dedi.

Voleybolda peş peşe önemli organizasyonların gerçekleştirildiğini belirten Üstündağ, "Avrupa Oyunları'ndan bir hafta sonra Ankara'da 2015 FIVB Grand Prix'i C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacağız. Tüm takımlara 'hoşgeldiniz' diyor, başarılar diliyorum. Ankaralı sporseverler her zaman takımımızın yanında oldu. Bizi yine yalnız bırakmayacaklardır. Herkesi Başkent Voleybol Salonu'na bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"DESTEKLERİ İÇİN TVF YÖNETİM KURULUNA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Ankara seyircisine iyi voleybol izletmek istediklerini belirten A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, "Bize verdikleri destek için TVF Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum. Umarım Ankara seyircisine voleybol dolu çok güzel üç gün yaşatırız. İyi voleybol oynamak buradayız. Rusya ve Almanya'da da aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

A Milli Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Güldeniz Önal ise "Avrupa Oyunları'nı çok güzel bir başarı ile geride bıraktık. Grand Prix'de de büyük bir konsantrasyonla mücadele edeceğiz. Ankara seyircisiyle çok güzel turnuvalar geçirdik. Yine güzel bir turnuva olacağına eminim. Bizi Başkent Voleybol Salonu'nda yalnız bırakmayacaklardır. Olabildiğince fazla puan alarak ikinci haftaya geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"RAKİPLERİMİZDEN BİR ŞEY ÖĞRENMEK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ"

Belçika Antrenörü Ger Vande Broek, "3 çok güçlü takımla mücadele edeceğiz. Maçlarının sonuçlarını tahmin etmek benim için çok zor. 3 maçta galibiyet alacağımızı garanti edemem ama tüm mücadele sahaya yansıtacağımızı garanti edebilirim. Son derece konsantre biçimde mücadele edeceğiz, rakiplerimizden de bir şey öğrenmek için sahada olacağız" yorumunu yaptı. Belçika Takım Kaptanı Chalotte Leys de "İlk kez Ankara'da olacağız. Bu bizim için çok önemli ve Grand Prix'de ilk defa üst düzey mücadele edeceğiz. Otel, salon, her türlü şartlar çok güzel. Çok güzel bir turnuva olacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TEKRAR ANKARA'DA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK HEYECANLIYIZ"

ABD Antrenörü Karch Kiraly ise "Geçen sene olduğu gibi yine çok güzel bir ortam var. Bunun için Türkiye Voleybol Federasyonu'na teşekkür ediyorum. 3 güçlü takıma karşı mücadele edeceğiz. Onların karşısında kendi seviyemizi test edeceğiz ve kendimizi görme imkanı bulacağız. Bu maçlardan bir şeyler öğrenmeye çalışacağız. Son derece heyecanlıyız" derken ABD Kaptanı Courtney Thompson, "Tekrar Ankara'da olduğumuz için çok heyecanlıyız. Geçen sene yine burada Grand Prix için mücadele ettik. Türkiye'yle çok güzel maç yapmıştık, kaybetmiştik. Bizim haricimizde 3 güçlü takım var. Elimizden geleni ortaya koyarak güzel maçlar çıkarmayı istiyoruz. Maçları sabırsızlıkla bekliyoruz" yorumunda bulundu.

MAÇ PROGRAMI

Yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak 2015 FIVB Dünya Grand Prix'i C Grubu mücadelesi 3 gün sürecek.

Maç programı şu şekilde:

3 Temmuz 2015 - Cuma

16.00 Amerika Birleşik Devletleri - İtalya

19.00 Türkiye - Belçika

4 Temmuz 2015 - Cumartesi

16.00 İtalya - Belçika

19.00 Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri

5 Temmuz 2015 - Pazar

16.00 Belçika - Amerika Birleşik Devletleri

19.00 Türkiye - İtalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Voleybol Federasyonu Akif Üstündağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title