Haberler

2015 Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün Sahibi Orhan Pamuk

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2015 Seçici Kurul Başkanı Feride Çiçekoğlu ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal'ın konuştuğu basın toplantısında, 2015 Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün Orhan Pamuk'a verildiği açıklandı.

Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp ve Can Yayınları adına Sırma Köksal'dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl sekizincisi verilecek olan ödülün, roman sanatına verdiği emek ve edebiyatımızın dünyaya açılmasındaki katkıları nedeniyle Orhan Pamuk'a layık görüldüğünü açıkladı. Ödül, 15 Eylül 2015, Salı günü Pera Palas'ta düzenlenecek törenle Orhan Pamuk'a teslim edilecek.

Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2015 komitesinin başkanlığını yürüten Feride Çiçekoğlu'nu uğurlayarak Sibel Irzık'ı selamlayacak. 2008 yılından bugüne verilen ödül, Handan Börüteçene'nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15.000 TL'den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu ve küçük İskender'e verilmişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feride Çiçekoğlu Can Yayınları Orhan Pamuk Erdal Öz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title