Haberler

"Uzun İp Belimizde, Baltalar Elimizde, Biz Gideriz Ormana"

Güncelleme:

MHP'li Erkan Akçay, maden işletmeciliği için ormanların yok edildiğini savunarak, "İktidarın şiiri uzun ip belimizde, baltalar elimizde, biz gideriz ormana." dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, maden işletmeciliği için ormanların yok edildiğini savunarak, "İktidarın şiiri 'uzun ip belimizde, baltalar elimizde, biz gideriz ormana'. Benim dileğim ise 'yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2015 bütçesinin görüşülmesine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ediliyor.

MHP Manisa Milletvekili Akçay, Manisa'da maden alanları açılması için ormanların yok edildiğini, binlerce ağacın kesildiğini söyledi.

Manisa Çaldağı'nda faaliyete geçen nikel madeninin doğayı içler acısı hale getirdiğini ifade eden Akçay, "Hepimiz madenlerin değerlendirilmesini isteriz ama tabiatın korunması şartıyla" diye konuştu. Akçay, "İktidarın şiiri 'uzun ip belimizde, baltalar elimizde, biz gideriz ormana" olduğunu ifade ederek, kendi temennisinin ve şiirinin ise Nazım Hikmet'in "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" olduğunu belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Antalya İncekum'daki tabiat parkının işletmesinin, usulsüz işlemler silsilesi sonucu özel bir firmaya verildiğini ve son olarak Gür Turizm'e 5 yıldızlı otel yapılması için yatırım belgesi verildiğini savunarak, hukuki dayanağın ne olduğunu sordu.

Günaydın, İstanbul'daki Park Orman'da da usulsüz yapılaşma olduğunu öne sürerek, "Tabiat varlıklarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan korumak gerekiyor" diye konuştu.

"Defol git" tartışması

Günaydın'dan sonra söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, öğleden önceki konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunduğunu, tutanaklara göre Eroğlu'nun kendisine "defol git" ifadesini kullandığını söyledi. Eroğlu'nun kendisine kişisel hıncı olabileceğini ve bu tür ifadeleri Meclis dışında söyleyebileceğini belirten Yılmaz, Meclis çatısı altında oldukları için Eroğlu'nun sözünü geri almasını istedi.

Eroğlu ise Yılmaz'a yönelik "defol git" şeklinde ifade kullanmadığını belirtti.

Komisyon Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tutanaklarda böyle bir ifadenin bulunduğunu belirterek, Eroğlu'nun böyle sözü olmadığına ilişkin beyanını dipnot olarak koyabileceklerini anlattı.

Eroğlu'nun, tutanakta yanlışlık ya da bu ifadeyi başka bir kişinin söylemiş olabileceğini dile getirmesi üzerine Yılmaz, ses kayıtlarında Eroğlu'nun "defol git" dediğinin duyulduğunu söyledi. Bunun üzerine Eroğlu, "Ses kayıtlarında varsa, söylemişsem özür dilerim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Veysel Eroğlu Erkan Akçay Ormana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title