Haberler

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Çırak Öğrenci Kayıtları Başladı

Güncelleme:

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz; çırak öğrenci kayıtlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayıtların başladığını bildiren Merkez Müdürü Türkyılmaz; "Bir işyerinde çırak olarak çalışan ve daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar 2015/2016 eğitim-öğretim yılı kayıtlarını Temmuz-Ağustos ve Eylül ayları içerisinde Merkezimize şahsen başvuruda bulunarak başvuru şartlarını taşımaları halinde kayıt yaptırabilecekler. Çıraklar: kapsamdaki meslek dallarında; teorik ders görmek üzere öğrenim süresince haftanın bir günü okula devam ederek diğer günler işyerlerinde pratik öğrenim görmek suretiyle eğitimlerini tamamlayacaklar."dedi.

Türkyılmaz; "2011-2012 eğitim-öğretim yılından sonra ilköğretim 8. Sınıfı tamamladıktan sonra ayrılanların Merkezimize kayıt yaptırabilmeleri için "AÇIK LİSEYE" kayıt yaptırmaları zorunludur. 12 Yıllık zorunlu eğitim çıraklığa kayıt olma konusunda engel teşkil etmemektedir. İsteyen çırak açık meslek lisesine ya da düz açık liseye devam edebilir. Böylece Çırak öğrencilerimizin ellerinde hem meslekleri hem de Lise diplomaları olur.

Kayıt yaptıran çırak öğrenciler öğrenim süresince iş kazaları ve meslek hastalıkları ile Genel sağlık sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Unutulmamalıdır ki çıraklık eğitimi isteğe bağlı değil zorunlu bir eğitimdir. Bütün işyerleri yanında çalışan çırakları sigortalarını kendileri ödeseler dahi mesleki eğitim merkezlerine göndermek zorundadır."dedi.

Çıraklık Eğitiminin İşyerine sağladığı kolaylıklar

1-Kanuni bir sorumluluğu yerine getirmiş olurlar.

2- Okulda mesleği ile ilgili eğitim gören çıraklar işyerine daha çok katkı sağlarlar.

3- Öğrencinin S.G.K. Primleri Okul tarafından ödenir

4–Çırağa Verilen ücret gider olarak gösterilebilir,


Öğrenciye Sağladığı İmkanlar

1-Sigortadan yararlanır, (Her türlü tedavi sağlık kuruluşlarında yapılır)

2-Mesleki teknik bilgi kazanır.

3-Öğrencilik haklarından yararlanır, (İndirimli Seyahat Kartı, Askerlik Tecili vb).

4-Yetki ehliyeti devlet adına tescil edilmiş olur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adapazarı Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title