Haberler

2015/2 KPSS atamasında oluşan en düşük

Güncelleme:

2016/1 KPSS atamasına başvurular için bir aylık süre kala, en son yapılan merkezi yerleştirmede oluşan en düşük ortaöğretim, önlisans ve lisans bölümleri hangileriydi.

ÖSYM, Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri (KPSS-2015/2) sonuçlarını 1 Aralık 2015'te açıklanmıştı. 2016 yılında yapılacak atama başvuruları 22 Haziran'da başlayacak ve 2014 puanları bu atamada son kez kullanılacak. Yapılacak atama öncesi ve atama yapılacak bölümlerin açıklanmasından önce en son yapılan atamada puanlar kaça kadar düştü ve en düşük puanlar hangileriydi. İşte tüm detaylar.

Kpss 2015/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin en büyük ve en küçük puanlar Lisans, Önlisans, Ortaöğretim en yüksek ve en düşük puanları ve tüm bölümleri aşağıdaki bağlantıdan bir kez daha hatırlatacak olursa puanlar tavan yapmıştı. Aşağıdaki bağlantıdan tüm bölüm ve puanları görebilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına 2. yerleştirme olan KPSS 2015/2'de ortaöğretim alanında 36 bin 680 aday başvuru yapabileceği branş açıklanmış ve sadece 145 kontenjan verildiği için başvuru da oldukça düşük olmuştu. Önlisans alanında ise 51 bin 315 başvurunun yapıldığı 575 kadroya atama yapılmıştı. Önlisans mezunlarına da çok fazla bir atama sayısı bu merkezi atamada verilmemişti. Lisans alımlarına bakılacak olursa 76 bin 661 başvuran adaydan sadece bin 439kişiye kadro şansı doğmuştu.

2015/2 atamasında Devlet Personel Başkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına lise, önlisans ve lisans alanlarının tümünde neredeyse çoğu branşta atama şansı verilmemiş verilse bile oldukça az sayıda atama ile puanlar tavan yapmıştı diyebiliriz.

Milyonlarca mezun adayın gözü kulağı Devlet Personel Başkanlığı'na tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdikleri aday sayılarının açıklanmasında. Geçtiğimiz hafta DPB'ye kurumlar atamak istedikleri aday sayısını vermiş ve Başkanlık değerlendirme yapıp ÖSYM'ye sayıları verecek ve 2016/1 başvuruları bir ay sonra 22 Haziran'da başlayacak.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Devlet Personel Başkanlığı KPSS Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title