Haberler

2014 Yılının En Önemli Keşfi Olan Göl Dibindeki Bazilikayı "Batmaz" Filika İnceleyecek

Bursa’da su altındaki bazilikayı incelemek için İznik gölüne "batmaz" filika indirildi.

Bursa'da su altındaki bazilikayı incelemek için İznik gölüne "batmaz" filika indirildi. Uludağ Üniversitesi arkeologları, filikayla göl dibindeki bazilikayı ortaya çıkaracak.

Kültür Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği İznik gölüne indirilen metal filika sayesinde arkeologlar, göl kıyısının 20 metre açığında 1.5- 2 metre derinlikte bulunan ve 1600 önce Aziz Neophytos'un adına inşa edilen bazilikayı inceleyecek. ABD Arkeoloji Enstitüsü tarafından '2014 yılının en önemli 10 keşfi' arasında gösterilen bazilika, kışın aşırı dalgaların olduğu İznik gölünde araştırma yapacak arkeologlara sağlıklı bir çalışma ortamı sunacak. Batmaz filika yaklaşık 12 kişinin çalışmasına imkan sağlayacak. İçten motorlu olarak tasarlanan filika, aşırı dalgalı havalarda arkeologlar için sığınma alanı olacak.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, "Batmaz filika diye tabir edilen araç, Kültür Bakanlığı'nın onayı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edildi. İznik Müze Müdürlüğü nezaretinde Uludağ Üniversitesi arkeoloji ekibi bu araç sayesinde kış döneminde fasılasız çalışmalarını sürdürebilecek" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Kültür Bakanlığı İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title