Haberler

2014 Yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ile MHP arasında "istikşafi görüşme" ve "Anayasa" tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ile MHP arasında "istikşafi görüşme" ve "Anayasa" tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda 2014 Yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 3. maddesi üzerinde söz alan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Anayasa ile ilgili MHP'nin görüşlerinin belli olduğunu ve bunların değişmediğini söyledi.

Bazı siyasi parti yetkililerinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili muhtemel olabilecek bir referandum konusunda yaptığı açıklamaları çarpıttığını ifade eden Karakaya, "MHP, kesinlikle başkanlık sisteminin karşısındadır, Anayasa'nın ilk 4 maddesinden kesinlikle taviz vermemektedir. MHP'nin bu konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini farklı şekillerde ifade edenler ya MHP'nin ne söylediğinin farkında değiller ya da geçmişteki bazı istikşafi görüşmelerin kendilerinde bırakmış olduğu birtakım eziklikleri ortadan kaldırmanın derdindeler" dedi.

"AKP ile vesaireyle hiçbir gizli gündemimiz yok" diyen Karakaya, MHP'nin dün ne dediyse bugün de aynısını söylediğini kaydetti.

Sataşmadan dolayı söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, muhalefet partilerinin asli görevlerini terk edip birbirleriyle uğraşmalarını doğru bulmadığını söyledi.

CHP'nin Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışılmayacağı ve parlamenter sistemin müzakere edilemeyeceği noktasındaki tutumunu koruduğunu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "masayı devirdiğini" öne süren Özel, "Şu anda 'O masada biz asla yan yana gelmeyiz, o tarafı flu görüyoruz' dedikleriyle bir masada oturuyorlar ve 'CHP olursa devam ederiz' diyorlar. Ben bu tutarsızlığı yüce milletimizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

-"Umutları hayırlarla tüketti"

MHP'li Karakaya, MHP'nin Anayasa konusunda tüm partilerin bir arada olacağı bir çalışmanın yapılmasını istediğini ve masadan kalkmayacağını dile getirerek, "MHP, Türk milletinin son kalesidir, bu kale ebediyen de olacaktır" ifadesini kullandı.

Yeniden söz alan Özel, "(CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmayan son kalesidir) sloganını kendileri adına kamulaştırmışlar. Yakında 'MHP varsa herkes için var' ya da 'Başın düşerse dara, MHP'yi ara' falan derse de şaşırmayacağım" dedi.

MHP'nin, 7 Haziran'dan sonra AK Parti dışı iktidar isteyenlerin umutlarını "hayırlarla tükettiğini" belirten Özel, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin cebinde bir tane 'evet' kalmıştı, onu da gittiniz İsmet Yılmaz'ın başkanlığı için geçersiz oy kullanarak verdiniz, nasıl ki anlamsız bir şekilde 3 Kasım 2002 seçimlerini öne çekip kendinizi Parlamento dışına, Türkiye'yi de AKP'ye mahkum ettiyseniz...

AKP'nin oluşturduğu bir seçim hükümetine 'CHP'den çivi sökemezler' dedik, adamlar sizden kurucu genel başkanınızın oğlunu söküp aldılar. Ondan sonra da çıkıp burada 'MHP tutarlıdır, sözünün arkasındadır' dediğiniz zaman cevabı alırsınız."

MHP Grup Başkanvekili Vural, CHP'nin, eski Genel Başkanını "AKP'ye çalışıyor" diye suçladığını savunarak, "32 gün boyunca oturup yiyip içip, 32 gün sonra AK Parti Genel Başkanı 'erken seçimden başka çare kalmamıştır' dedi. Dolayısıyla AKP'nin ekmeğine yağ süren sizlersiniz. Masadan kalkmak suretiyle parlamenter sistemi çalıştırmayarak, Sayın Cumhurbaşkanının 'Madem çalışmıyor, o zaman millete gidelim' iddiasına güç veren sizlersiniz. Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüz gayet açık ve nettir" diye konuştu.

Tartışmanın uzaması üzerine TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birleşime ara verdi.

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Karakaya Devlet Bahçeli Özgür Özel AK Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title