Haberler

2014 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

AK Parti'li Bağcı: "Bu ülkede kitaplıklardan Necip Fazıl'ın kitaplarının toplandığı zamanları hatırlıyoruz. Kütüphanelerde Ömer Seyfettin'in de Aziz Nesin'in de kitapları olacaktır. Biz kitaba k...

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı "Bu ülkede kitaplıklardan Necip Fazıl'ın kitaplarının toplandığı zamanları hatırlıyoruz. Kütüphanelerde Ömer Seyfettin'in de Aziz Nesin'in de kitapları olacaktır. Biz kitaba karşı değiliz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesi görüşülmeye devam ediyor.

Görüşme sırasında söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershanelerle ilgili açıklamasını anımsatarak, "Öğrencilerin dershaneye gitmesini gerektiren tüm gerekçeleri ortadan kaldırdınız mı? Bu gerçekleştiği için mi böyle bir açıklama yaptınız?" diye sordu.

Kuşoğlu, AK Parti iktidarı döneminde dershanelerin sayısının yüzde 100 arttığını iddia ederek, "Burada bir siyaset mi söz konusu? Milli Eğitim, öğrenciler ya da eğitim üzerinden bir siyaset mi yapılıyor, bir mesaj mı veriliyor? Bu siyasete kurban edilecek bir konu değil" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okunması için önerilen bazı kitaplardan bölümler okuyarak, eleştirdi.

Bunun üzerine AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı "Bu ülkede kitaplıklardan Necip Fazıl'ın kitaplarının toplandığı zamanları hatırlıyoruz. Kütüphanelerde Ömer Seyfettin'in de kitapları, Aziz Nesin'in de kitapları olacaktır. Biz kitaba karşı değiliz. Korkarak bir yere varamazsınız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek zorundayız" karşılığını verdi.

AK Part İstanbul Milletvekili Halide İncekara, bir fıkra anlatarak, "Konuşulanlara bakıyorum da dedelerimizin yaptıklarının hesabını birkaç masum bürokrattan, bakandan sormak haksızlık olmuyor mu?" diye sordu.

Okuldan eve yüzü gülerek gelen çocuk görmek istediğini ifade eden İncekara, "Kulağından küpesi çekilerek yolunmamış, servislerde sürünmeyen mutlu bir çocuk görmek istiyorum" diye konuştu.

İncekara konuşurken, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Sizi keyifle dinliyoruz. İyi ki kadın eli değdi" dedi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de Bakan Avcı'ya "Tonton görünüşünüz, sevimli duruşunuz sizi çok ağır bir sorumluluk altına itiyor. 11 yıllık AKP iktidarlarının  5. bakanısınız" diye konuştu.

Çetin, YÖK'ün ve üniversitelerin mutlaka özerk hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da andın kaldırılmasına değinerek, "Andımızı kaldırdınız. Türk milletinin mensubu olmak sizi niye rahatsız ediyor sayın bakanım? 'Türküm' demekten utanıyor musunuz sayın bakan, yoksa başka bir tanımlamanız var mı?" sorularını yöneltti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilerin başörtüsü üzerinden istediği kutuplaşmayı yaratamayınca, bilerek ve isteyerek bir yeni kutuplaşma politikası ortaya koyduğunu iddia etti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Necip Fazıl Kısakürek Ömer Seyfettin Cahit Bağcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title