Haberler

2014 Yerel Seçimlerinin Ardından

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'daki seçimlere ilişkin "YSK seçimleri iptal etmesi durumunda haksızlık yapar. Belediye başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar ama biz her şeye hazırız emin olun ki Başbakan'ın dediğini yaparsa bu YSK, 1 Haziran'da bunları perişan eder, 15 puan daha fazla alırız" ifadesini kullandı.

İnce, Parti Meclisi (PM) toplantısı sürerken, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile gazetecilere Yalova'daki seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalova'da 2009'da Demokrat Parti'den bir belediye başkanı seçildiğini ve bu kişinin daha sonra AK Parti'ye geçtiğini belirten İnce, "AKP'nin bu son seçimlerde adayı oldu. Yani Yalova'da bir ittifak kurdular. Bir şer cephesi yarattılar, buna rağmen biz seçimi aldık" dedi.

AK Parti'nin ilçe ve il seçim kuruluna yapılan itirazların da sonucu değiştirmediğini, şimdi ise YSK'ya başvurduklarını ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"İtiraz ettikleri kişilerden birisi, 'kısıtlıdır bu, oy kullanamaz, zihinsel engellidir' diye itiraz ettikleri kişilerden birisi AKP'nin 1217 numaraları sandık görevlisi, yani Başbakan'ın temsilcisi, yani AKP'nin temsilcisi, yani AKP'nin namusunu temsil eden kişi. Bu seçmen kısıtlı değildir, kasıtlıdır. 'Biz işlerimizi ayarlayalım, bu tür engellileri sandığa yazalım, seçimi kaybedersek şikayet eder, iptal ettiririz' mantığı bu. Başbakan bugün, Ağrı ile ilgili iptal edilmiş seçimi konuşuyor, Yalova'yla ilgili de bir temennide bulunuyor. 'İnşallah Yalova'da da iptal olacak, 1 Haziran'da seçim yapacağız.' Bu bir temenni değildir, bu bir talimattır. Başbakan'ın Türkiye'de yargıya nasıl hükmettiğini, yasamayı nasıl kontrol ettiğini, Türkiye'de nasıl bir tek adam olduğunu, onun izni olmadan yargı kararlarının oluşmadığını herkes biliyor. Başbakan'ın Yalova'yla ilgili verdiği bu temenni, bu dilek aslında YSK'ya doğrudan bir talimattır. Burayı 'iptal edin' demektir."

Başbakan'a seslendiğini belirten İnce, "Devletin bütün imkanlarını kullandınız, belediyenin, valiliğin bütün olanaklarını kullandınız, elinizden ne geliyorsa hepsini yaptınız, buna rağmen sizi Yalova'da yendik. Eğer bu talimatını yerine getirirse sana hodri meydan diyorum. İstiyorsan gel kendin aday ol. Gel en güvendiğin adamı gönder, adayını değiştir, kimi yaparsan yap, Yalova halkı kavurmaya da prim vermeyecektir, şemsiyeye de prim vermeyecektir. Yalova halkı hukuksuzluğa da boyun eğmeyecektir. Senin talimatlarına da diz çökmeyecektir" görüşünü savundu.

Yalova üzerinde büyük bir oyun oynandığını iddia eden İnce, kentte "yolsuzluk düzenine dur demek isteyen" ve MHP'ye, BDP'ye, DSP'ye, Saadet Partisi'ne gönül vermiş çok kişinin kendilerine oy verdiğini savundu.

YSK'nın seçimleri iptal etmesi durumunda haksızlık yapacağını öne süren İnce, "Belediye başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar ama biz her şeye hazırız emin olun ki Başbakan'ın dediğini yaparsa bu YSK, 1 Haziran'da bunları perişan eder, 15 puan daha fazla alırız" diye konuştu.

Tanrıkulu da 30 Mart'ta Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçiminin yapıldığını ve YSK'nın bu seçimi yönetemediğini iddia etti. YSK'nın şu an adli görevini yerine getirdiğini ileri süren Tanrıkulu, "Başbakan'ın bugünkü temennisi ve demeci adli görevi yapanlara etkileme suçudur aynı zamanda. Temennimiz YSK'nın adil davranmasıdır. Yönetememiştir ama hiç olmazsa bu son dakika da adil davranmasıdır" dedi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Demokrat Parti Muharrem İnce Ak Parti Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title