Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçlarının Ardından

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Merkez teşkilatımız Aydın ile ilgili ayrıntılı incelemeyi en iyi şekilde yapacaktır incelemelerin sonucunda gerekli adımlar mutlaka atılacaktır"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerini AK Parti'nin zaferi ile sonuçlandığını ifade etti.

Erdem, yaptığı açıklamada, milletin Başbakana olan sevgisi ve AK Parti kadrolarına olan güveni sonucu zafere ulaşıldığını belirtti.

30 Mart'ta, milletin kazandığını söyleyen Erdem, "Türkiye üzerine senaryo yazan okyanus ötesi güçler ve yerli taşeronları kaybetmiştir. Türkiye'yi ekonomik olarak çökertmek isteyenler kaybetmiştir. Türkiye'nin yükselişini önlemek isteyenler kaybetmiştir. AK Parti Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin 6'sında birinci parti oldu. Sadece Ege Bölgesi'nde 2.parti oldu. AK Parti 81 ilimizde oy alabilen tek partidir" dedi.

Seçim sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde analiz edileceğini ve geleceğe yönelik çalışmaların yapılacağını bildiren Erdem, "Bu günden sonra bize düşen görev Türkiye'de kutuplaşmayı, gerilimi azaltmak ve toplumun tüm kesimlerinin taleplerine cevap verecek demokratik adımları atabilmektir. AK Parti'ye oy veren veya vermeyen herkesi kucaklamak ve isteklerine kulak vermek önemlidir. Türkiye'nin demokrasi ve  özgürlük standartlarını yükseltmek hedefimizdir" diye konuştu.

İzmir ve Aydın'da adaylarının kaybettiğini, ancak İzmir ve Aydın'ın yerel kalkınmada fırsatı kaçırdığını savunarak kazananları tebrik ettiğini, kente hizmetlerinde başarı dilediğini söyleyen Erdem, merkez teşkilatlarının Aydın'la ilgili incelemeyi ayrıntılı şekilde yapacağını ve gerekli adımların atılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilçe genelindeki tablonun, Aydın'ın istikrarsız bir yerel yönetim dönemini yaşayacağını gösterdiğini ifade eden Erdem, bu seçimler öncesinde Aydın'da iki partinin koalisyonu mu olacak sorusunun gündeme geldiğini, şunları söyledi:

"Aydın'da geçen dönem belediye meclisinde CHP, MHP sayesinde dikensiz gül bahçesinde gibi hareket etmiştir. 30 Mart yaklaşırken MHP muhalefet yapmaya çalışmış fakat iş işten geçmiştir. Bundan sonraki süreçte AK Parti grubu sorumlu muhalefet anlayışı ile hareket etmelidir. Aydın AK Parti Teşkilatlarında tüm gücünü kullanarak çalışan, emeğini ortaya koyan, fedakarlık yapan gönüldaşlarımızı kutluyorum. Bununla birlikte gücünü ve desteğini yeterince vermeyen, şahsi hesapları için hareket ederek partimize katkı sunmayanları tarih asla affetmeyecektir." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye İzmir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title