Haberler

2014 yerel seçim sonuçları - Adnan Keskin -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur" dedi.

CHP'nin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt mazbatasını alarak eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'dan görevi teslim aldı.

Kurt, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, demokrasilerde en önemli unsurun devir teslim töreni yapabilmek olduğunu kaydetti.

Görevi bırakabilmenin ve sandıktan çıkanı kutlamanın büyük bir erdem olduğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Biz, demokrasinin bütün kurul ve kurallarıyla işleyeceği bir sistem oluşuncaya kadar siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bugün, Odunpazarı Belediyesini devraldık. Yapılan hizmetler her zaman takdire değerdir. Yapanlara, yaptıranlara, destek olanlara 'Allah razı olsun' demek bizim işimizdir. Odunpazarı'nda bundan sonra Cumhuriyet Halk Parti'li bir belediye başkanıyla birlikte tüm Odunpazarının katılımını sağlayacak bir belediyecilik anlayışı sergilemek bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Hesap verebilmek, yönetilen, yöneten ve seçilenler için en önemli unsurdur. Bugünden itibaren Odunpazarı Belediyesinde hesap vermeye hazır bir yönetim ve çalışma anlayışı gerçekleşecektir. Sayın Burhan Sakallı'ya 10 yıllık hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Sakallı ise 10 yıl boyunca Odunpazarı'nda Belediye Başkanı olarak yürüttüğü görevinin sona erdiğini kaydetti.

Geçen süre içerisinde Odunpazarı'nı güzel bir ilçe haline getirmeye gayret ettiklerini belirten Sakallı, "Çalışmalarda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Halkımızın oylarıyla belediye başkanı seçilen değerli arkadaşım Kazım Kurt'a görevinde başarılı olmasını dileklerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Sakallı, Kurt'a Odunpazarı ilçesinin mührünü verdi. Kurt da Sakallı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Kurt, Sakallı'yı kendi aracıyla Belediye Hizmet Binası'ndan uğurladı.

-Yerel seçimler

Devir teslim töreninin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in de katılımıyla Belediye Hizmet Binası önünde kutlama yapıldı.

Keskin, burada yaptığı konuşmada, demokrasilerde halkın oyuyla işbaşına gelen siyasi iktidarların demokrasiyi rafa kaldırmak için gayret sarfettiği süreçlerin yaşandığını savundu.

Türkiye'de böyle bir sürecin yaşandığını öne süren Keskin, şunları söyledi:

"Demokratik kurallarla işbaşına geldikten sonra Türkiye'de demokrasiyi rafa kaldırarak kendi yaşam anlayışını Cumhuriyet'in topluma kazandırdığı yaşam yeri yerine ikame etmek için demokrasinin bütün kanallarının tıkandığını bir süreç yaşadık. 30 Mart seçimleri Türkiye insanı açısından demokrasinin yaşatılıp yaşatılmadığının sınandığı bir seçim olmuştur. Demokrasinin güzelliklerini yakalayabilmek, insanların demokrasinin nimetlerinden yararlanabilmesi, demokrasinin tıkandığı süreçlerde onun korunması için diyet ödemesiyle özdeştir. Eğer bir toplum, demokrasi tehlikeye girdiğinde onu ayakta tutabilecek, onu canlı kılabilecek diyeti ödemeyi başarabilirse, toplum olarak demokrasinin nimetlerini sürekli ayakta tutabiliriz. 30 Mart seçimlerinde Eskişehir halkı, Odunpazarı halkı böyle bir özveriyi günyüzüne çıkarttı, demokrasiyi ebediyete kadar yaşatma kararı olduğunu uygulamanın mihenk taşında herkese gösterdi."

Kurt ise 20 yıldır kurulduğu günden beri ilk kez CHP'li bir belediye başkanının gireceği Odunpazarı Belediyesini kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Odunpazarı Belediyesinin bundan sonra Tepebaşı ve Büyükşehir belediyeleri gibi halkçı, devrimci, Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir belediye olacağını anlatan Kurt, "Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü bizim en temel şiarımızdır. Bunu herkes için istiyoruz. Odunpazarı Belediyesinde çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum. Sizin iş güvencenizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sizin sendikal güvencenizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sizin hak, hukuk, adalet inancınızın teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Keskin Kazım Kurt Odunpazarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title