Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

AK Parti İl Başkanlığı, Kırklareli'deki seçim sonuçlarına itiraz etti İl Başkanı Kılavuz: "Yüksek Seçim Kuruluna, hem oyların yeniden sayılması hem de geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi için itiraz dilekçemizi gönderdik"

AK Parti İl Başkanlığı, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak, Kırklareli'deki seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyların yeniden sayılmasının, seçimlerin üzerindeki şüphelerin giderilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Oyların yeniden sayılması ya da birleştirme tutanaklarının incelenmesinin ardından sonuçların değişeceğine inandıklarını belirten Kılavuz, geçersiz sayılan oyların Kırklareli'de seçimin kaderini etkileyecek sayıda olduğunu ifade etti.

Merkez İlçe Seçim Kurulu ile İl Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın yeterli delil ve gerekçe gösterilmemesi gerekçesiyle reddedildiğini anımsatan Kılavuz, şöyle konuştu:

"İtirazımızla ilgili yeterli delil göstermediğimiz şekilde iddiaları söz konusu. Sandıklar için düzenlenen birleştirme tutanaklarının her biri başlı başına bir delildir. Bunları da Yüksek Seçim Kuruluna gönderdiğimiz dilekçede belirttik. Sadece sandık kurullarının düzenlediği birleştirme tutanakları incelense hataların olduğu ortaya çıkacaktır. Sayılar birbirini tutmuyor, tutanaklarda karalamalar var. Yüksek Seçim Kurulu'na hem oyların yeniden sayılması hem de geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi için başvuruda bulunduk."

Kılavuz, henüz başvurularıyla ilgili bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Geçersiz olarak kabul edilen yaklaşık bin 600 oyun dikkate alınması halinde seçimi kazanan partiyle aralarındaki oy farkının kapanacağını aktaran Kılavuz, seçimi yaklaşık bin 300 oyla kaybettiklerini hatırlattı.

Kılavuz, geçersiz olarak kabul edilen oyların toplamının, Kırklareli'de seçimin kaderini etkileyecek bir sayıda olduğu kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Zeki Kılavuz Kırklareli Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title