Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Pazarcık ilçesinde seçilen ilk kadın muhtar, mazbatasını alarak göreve başladı.

Pazarcık ilçesinin ilk kadın muhtarı, mazbatasını alarak görevine başladı.

Memiş Özdal Mahallesi'ne seçilerek ilçenin ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçen Hatice Üste, mazbatasını kendisi gibi ilçenin tek kadın müdürü olan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Makbule Arıtürk'ten aldı.

Muhtar Üste, AA muhabirine yaptığı açılamada, mahalle halkının kendisine oy vererek muhtar seçtiğini, bundan sonra hizmet yapma sırasının da kendisinde olduğunu belirtti.

Kanunların kendisine verdiği yetkiyle mahalleye hizmet edeceğini dile getiren Üste, "Pazarcık'ta ilk kadın muhtar olarak tarihe geçtim ve bunun haklı gururunu yaşıyorum. Yerel yönetimlerde daha çok kadının söz sahibi olması gerekiyor. Seçim bu sürecinde beni yalnız bırakmayan eşime ve diğer yakınlarıma teşekkür ediyorum. Oy veren vermeyen ayrımı yapmadan herkesin muhtarı olacağım" dedi.

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Makbule Arıtürk ise göreve başladığı günden bugüne kadar ilk defa bu seçimde bir kadına mazbata verdiğini belirterek, "Bu bir kadın olarak beni çok mutlu etti. Bundan sonra her alanda olduğu gibi siyasette de kadınları daha çok görmek istiyoruz" ifadesini kullandı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Pazarcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title