Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde, Belediye Başkanlığını kazanarak, yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle koltuğa oturan Akgün, mazbatasını aldı Zeynep Akgün: "Siyasetin kadını, erkeği olmaz, çalışanı, çalışmayanı olur.

AK Parti'den Mihalgazi Belediye Başkanı seçilip, yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle koltuğa oturan Zeynep Akgün, "Siyasetin kadını, erkeği olmaz, çalışanı, çalışmayanı olur. Onun için kadınlar mücadele etmekten kaçmasınlar ve lütfen birbirlerinin ayaklarına çelme takmasınlar. Seçtiğimiz kadınlar da kadınlara destek olmalı, sahip çıkmalı" dedi.

Akgün, belediye meclis üyeleriyle Eskişehir Adliyesine gelerek, Mihalgazi İlçe Seçim Kurulu Başkanı Figen Aydın'dan mazbatasını aldı.

Hakim Aydın, Akgün'e mazbatasını teslim ederken hayırlı olmasını diledi ve bir kadın belediye başkanına mazbata vermekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Akgün ise adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanı seçilip, mazbata almanın güzel duygu olduğunu söyledi.

İki aylık seçim sürecinden başarıyla çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akgün, "İnşallah, ilçemiz, bizim için hayırlı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Akgün, sağlıklı toplum için kadınların sorunlarının olmaması gerektiğini savunarak, "Kadınlar, kendilerinden ziyade hep ailelerini ve toplumu düşünürler. Ondan dolayı önce kadınlarımızın evdeki yaşantılarındaki sorunlarını halledebilirsek, çözüm bulabilirsek, inanın çok daha sağlıklı toplumun oluşacağına eminim" diye konuştu.

"Mihalgazili kadınlar, çalışkan"

Mihalgazili kadınların çalışkan olduğunu, tüketmekten ziyade ürettiğini ifade eden Akgün, bu yüzden çok fazla problemleri olmadığını vurguladı.

İlçeye güneş enerjisi üretim tesisleri kurmak istediklerini aktaran Akgün, şunları kaydetti:

"İlçelerdeki seralarda daha kapanmayan yerlerimiz var. Bunları kapatmayı düşünüyoruz. Onun yanı sıra yol sorunumuz var. Eskişehir-Mihalgazi yolunu, muhakkak halletmemiz gerekiyor ki daha rahat ulaşım sağlansın. Ürettiğimiz ürünlerin ekonomik manada bir ismi olsun diyerek, bunları düşünüyoruz. Önceliğimiz bu."

Kadınlara da seslenen Akgün, şöyle konuştu:

"Siyasetin kadını, erkeği olmaz, çalışanı, çalışmayanı olur. Onun için kadınlar, mücadele etmekten kaçmasınlar ve lütfen birbirlerinin ayaklarına çelme takmasınlar. Yani bir kadının en büyük engeli, maalesef çoğu yerde kadın olabiliyor. Onlara da hak veriyorum çünkü  6 adayın içerisinden tek bir kadın gösterilebiliyor. Bunlardan dolayı kadınlar, kendi aralarında da mücadele etmek zorunda kalıyor. Bunlar, kötü şeyler. Onun için en azından aday olan hanımlarımıza sonsuz ve sınırsız bir destek vermemiz lazım. Seçilen hanımlar da hanımları daha iyi anlamalı. Seçtiğimiz kadınlar da kadınlara destek olmalı, sahip çıkmalı."

Akgün, daha sonra makam aracına binerek adliyeden ayrıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Zeynep Akgün Mihalgazi Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title