Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP İstanbul Milletvekili Çelebi, Esenyurt'taki seçimlerde, önceden alınan kararın aksine iki farklı mühür kullanıldığı gerekçesiyle yaptıkları itirazın İl Seçim Kurulu'nca kabul edildiğini ve İlçe Seçim Kurulu'nda konuyla ilgili değerlendirme yapıldığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Esenyurt'taki seçimlerde, önceden alınan kararın aksine iki farklı mühür kullanıldığı gerekçesiyle yaptıkları itirazın İl Seçim Kurulu'nca kabul edildiğini ve İlçe Seçim Kurulu'nda konuyla ilgili değerlendirme yapıldığını bildirdi.

Esenyurt İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Şehit Caner Spor Kompleksi önünde açıklama yapan Çelebi, seçmenlerin, Türkiye ve Esenyurt'ta hukuku ve adaleti aradığını söyledi.

Çelebi, şöyle devam etti:

"Burada YSK, Valilik ve İlçe Seçim Kurulu'nca bilinen bir gerçek var. Seçim öncesi burada 20'nin üzerinde mühür ve oy pusulaları çalındı. İlçe Seçim Kurulu, seçim usullerinin nasıl yapılacağına ilişkin bir yöntem geliştiriyor. Daha önce 'evet' mührü yerine 'tercih' mührünün kullanılacağına ilişkin bir uygulama yapılıyor. Buna karar veren seçim kurulu. Daha önce de buna ilişkin itirazlarımız vardı. İtirazlarımızın bir kısmı dikkate alınmadı ama İl Seçim Kurulu, 'bu itirazları dikkate almalısınız' diye karar verdi. Şu anda kurul toplantı halinde. Burada 'evet' mührünün kullanıldığına ilişkin kurula 100'e yakın dilekçe verildi. Sandıklarda 500'e yakın 'evet' mührü kullanılmıştır. 'Bu sandıkları açın, 'evet' mührünü burada göreceksiniz' diyoruz. Eğer bu sandıklar açılmaz, itiraz dilekçelerinin gereği yapılmazsa bu kesinlikle şaibeli bir seçim ve şaibeli bir karardır."

Çelebi, bu seçimlerin bu koşullarda iptal edilmesi gerektiğini öne sürerek, "İptal edildikten sonra yeniden seçim yapılır. Halkın iradesi neyse biz ona saygı gösteririz. Şu anda halen toplantıdalar. Bu toplantının sonucunu burada bekleyeceğiz" diye konuştu.

CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Çetin Çapan da itiraz dilekçelerinin gereğinin yapılmasını istediklerini ifade etti.

Şehit Caner Spor Kompleksi önünde çok sayıda partilinin beklediği ve polis ekiplerinin de TOMA'larla güvenlik önlemi aldığı gözlendi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Esenyurt İstanbul Türkiye Çelebi Politika Güncel Haberler

title