Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre adayları Battal İlgezdi'nin yeniden kazandığını bildirdi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre adayları Battal İlgezdi'nin yeniden kazandığını bildirdi.

Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sandıkların yüzde 99'nun açıldığını ve toplamda 126 bin 619 oy aldıklarını açıkladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, adayları Battal İlgezdi'nin yeniden belediye başkanlığını kazandığını ifade eden Altınkaynak, şunları kaydetti:

"Şu anda AK Parti 106 bin 220, MHP ise 9 bin 144 oy aldı. Bu bir emeğin, uyumlu çalışmanın ve hizmetin karşılığıdır. Bu toplumla kucaklaşmak ve bütüleşmenin karşılığıdır. Hem belediye başkanımız hem de örgütümüz bu süreçte hiç bir koplekse kapılmadan toplumun tüm kesimleriyle dostane ve samimi iletişim içerisinde oldu. Türk toplumu kadirşinas olduğunun ve olup bitenleri dikkatle algıladığının örneğini Ataşehir'de gördük. Bu nedenle Ataşehirli hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz."

Altınkaynak, bu dönemde deneyim kazanan kadrolarla Ataşehir'in gerçek sorunlarına daha köklü çözümler üretebileceklerini dile getirerek, "Belediye Başkanımız İlgezdi, bu yeteneğe ve bilgi birikimine sahiptir. Sahip olduğumuz demokratik kültürümüzle ve bugüne kadar elde edilen haklarımızın bilinciyle bu görevimizi kalıcı kılacağız. Bu sonucun, hem Ataşehirlilere hem İstanbulumaza hem de CHP'nin üretken, uyumlu ve disiplinli örgütüne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İlgezdi'nin öz geçmişi

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959'da Malatya'da doğdu. İlkokulu Malatya'da okuyan İlgezdi, daha sonra ailesi ile İstanbul'a taşındı ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Battal İlgezdi, aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı. Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984'te SODEP'de sürdürmeye başladı. Daha sonra CHP Partisi saflarına katılan İlgezdi, 7 yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yapan İlgezdi, çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in ilk belediye başkanı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Battal İlgezdi, Fransızca biliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Battal İlgezdi Ak Parti Ataşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title