Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Fethiye Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı Betçet Saatcı kazandı.

Muğla'nın Fethiye İlçe Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre, Demokrat Parti (DP) adayı Behçet Saatcı kazandı.

Fethiye'nin Beşkaza Meydanında toplanan partililere seslenen Saatcı, seçilmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Saatcı, "Bu bir siyasi hareket değil, bu, Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi bir halk hareketidir" dedi.

Saatcı'nın kazandığını öğrenen binlerce vatandaş Beşkaza Meydanı'na akın etti. Meydana kurulan platforma çıkan vatandaşlar Saatcı'nın yeniden başkan seçilmesini Zeybek ve Harmandalı oynayarak kutladı.

Her türlü karalamaya, belden aşağı vurmaya, edepsizliğe karşı dimdik durduklarını ve sonunda kazandıklarını ifade eden Saatcı, bugüne kadar kendilerini karalayanların 60 ay boyunca herkesin yüzüne nasıl bakacağını sordu.

Bir mesaj da Ankara'ya MHP'ye gönderdek istediğini belirten Saatcı, "Siz partiden beni ihraç edebilirsiniz, ama gönüllerden ihraç edemezsiniz" diye konuştu.

Başkan Saatcı, konuşmasının ardından vatandaşlarla  Harmandalı oynadı.

Fethiye'de dördüncü kez başkan seçilen Saatcı, 3 dönem MHP'den belediye başkanı seçilmiş, geçen yıl astırdığı Kürtçe ve Türkçe Kurban Bayramı mesajı nedeniyle MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edildiği partisinden istifa etmişti.

Saatcı'nın özgeçmişi

Behçet Saatcı 1957'de Fethiye'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Fethiye'de tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1999 yılında Fethiye Belediye Başkanı seçilen Saatcı, 2004 ve 2009 yerel seçimlerini de kazanarak, Fethiye Belediyesi tarihinde ilk defa üç kez üst üste seçim kazanan belediye başkanı unvanının da sahibi oldu. 2013 yılında MHP genel merkezi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle partisinden istifa eden Saatcı, bir süre sonra DP'ye katıldı. Saatcı, evli ve iki oğlu var. - Muğla

Kaynak: AA / Politika

Demokrat Parti Behçet Saatcı Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title