Haberler

2014 Yaz Tatili Trendleri!

Güncelleme:

2014'ün popüler şehirleri ise şöyle ...


Tatil zamanı

Buna göre 2014 yılında ülkemizde en çok seyahat edilen hafta 9 Haziran haftası oldu. Geçen yıl en çok Ağustos ayında seyahat edilmişti. Bu yıl ise seyahat severler yazın başında Ramazan başlamadan tatile çıkmayı tercih etti. Bunda Ramazan ayını ailelerinin yanında geçirme isteği etkili oldu.

Londra yine 1 numara

1 Haziran-31 Ağustos arasında Türkiye çıkışlı uçuşlar ile gidilen ilk üç popüler destinasyon Londra, Moskova ve Kişinev (Moldova) oldu. Londra Kulesi, Buckingham Sarayı, National Gallery, Tate Modern gibi önemli yapılara ev sahipliği yapan Londra Türkiye'de turistler açısından popülerliğini bu yıl da korudu. Moskova da "vizesiz" seyahat etmek isteyen Türk turistlerden ilgi görürken, Moldova'nın yemyeşil başkenti Kişinev ise en çok şarap turları, kanyağı ve birasıyla turistleri kendine çekti. Geçen yılın aynı döneminde ilk üçte Londra, Odesa ve Bakü yer alıyordu.

1. Londra
2. Moskova
3. Kişinev
4. Bakü
5. Amsterdam
6. Atina
7. Odesa
8. Brüksel
9. Viyana
10. Berlin

17 gün tatil

Bu yıl tatilciler, geçen yıla göre ortalama 2 gün daha fazla tatil yaptı. 2014 yaz döneminde alınan gidiş ve dönüş biletleri arasında ortalama 17 günlük bir süre vardı. Yani Tripsta müşterilerinin yurtdışı tatilleri ortalama olarak 17 gün sürdü. Geçen yıl bu süre 15 gündü. Uçak biletleri ise ortalama olarak uçuş tarihinden 1 ay önceden alındı. Geçen yıl uçuş tarihinden ortalama 30 gün önce bilet alınırken, bu yıl ortalama 32 gün önceden alındı. Türkler uçak biletlerine bu yıl yaz döneminde ortalama olarak 276,88 avro harcadı. Geçen yıl ise aynı dönemde ortalama harcanan para 308,82 avro idi.

Son dakikacıların gözde şehirleri arasında ise en popüler destinasyonlar şunlar:

1. Londra
2. Atina
3. Moskova
4. Bakü
5. Kişinev
6. Varşova
7. Amsterdam
8. Berlin
9. Odesa
10. Brüksel

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Türkiye Kişinev Moskova Londra Turizm Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title