Haberler

2014 Türkiye'sinde Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Problemleri Panelde Tartışıldı

Kayseri Türk Mühendis ve Odalar Birliği Kayseri İl Koordinasyon Kurulu “ 2014 Türkiye’sinde Mühendisi, Mimar ve Şehir Plancılarının Problemleri ve Çözüm Önerileri “ konulu panel düzenlendi.

Kayseri Türk Mühendis ve Odalar Birliği Kayseri İl Koordinasyon Kurulu " 2014 Türkiye'sinde Mühendisi, Mimar ve Şehir Plancılarının Problemleri ve Çözüm Önerileri " konulu panel düzenlendi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panele Mimarlar Odası Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İmdat Aksoy, Jeofizik Mühendisleri odası Şube Başkanı Fuat Erdem, Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Meteoroloji Mühendisleri Odası İl temsilcisi Ali Rıza Koç, Kimya Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hüseyin Kaya, Orman Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Galip Şahin, Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Başak Güleser, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Erdoğan, Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ergül Türkaslan, harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Taylan Öztürk, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Ömer Arık, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi İsmail Eser katıldı.

Panelin açılışında TMMOB Kayseri İl Koordinasyon kurulu sekreteri Ersin Fener konuştu. Fener "" Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği 60 yıl önce bir mecliste bir mimar ve iki mühendisin vermiş olduğu önerge sonrasında 1954 yılında kurulmuştur. Birliğimizin ülke genelinde çalışmaların 24 oda ve bu odalara bağlı 213 şube ve 50 il, ilçe koordinasyon kurulu ile sürmektedir. Geçtiğimiz 5 sene içerisinde birliğimizi bağlı odalarımızı ve üyelerimizi olumsuz etkileyen birçok gelişme yaşanmıştır. Yaşanan gelişmelerin büyük bir çoğunluğu yasal düzenlemeler kapsamında yayınlanan kanun ve kanun hükmünde kararnamelerden kaynaklanmaktadır" dedi.

Ersin Fener "Hizmet verdiği sektörden bağımsız, işsiz olumsuz şartlarda çalışan, vermiş olduğu hizmetin karşılığını alamayan, hakları kısıtlanmış, gelecek kaygısı çeken ve sesini duyuramayan bir mühendis, mimar ve şehir planlamacıları topluluğu oluştu.

Problemleri dillendirmek, çözümü getirmemektedir. Bu kapsamda mesleğimizin ve meslektaşlarımızın korunması, güçlendirilmesi ve bu hususta gerekli çalışmaların yapma yükümlülüğü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinde ve bağlı odalardadır. Çözümün meslek ve meslektaş odaklı çalışmalarda ve işbirliği yaptığı da bir gerçektir. Yapacağımız panelin verimli olması ve dile getirilecek problemlerin ve çözüm önerilerinin taraflarca dikkate alınmasını ve çözüme kavuşturulmasını noktasında gerekli, çalışmaların yapılmasını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı " Akademik unvan meslek birliklerine üye olmadan o meslek icra edilmiyor. Herhangi bir siyasilerin oncuların, şuncuların değil doğrudan mühendis, mimar şehir plancıların birlikte olduğu bir yapı. Yaptığımız hatanın belgelenmesi ve kabul edilmesi meslekten süresiz atılma ihraç etme gerçekleştirilebilecek bir yapının olması. Bu şekilde kurulmuş demokratik bir yapı. Yaşanan siyasi bir topla ne kadar karamsar olursa olsun insan hayatını bu çağımızda 21. Yüzyıl dünyasında karayolu'nun yapımı, barajların yapımı bir refah ve mutluluk çağın getirdiği her şeyi insan tarafından kullanılmasının aracıdır bizim mesleğimiz" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title