Haberler

2014'te Twıtter'da Neler Oldu?

Güncelleme:

Twitter için 2014, Dünya Kupası, Ebola salgını ve meşhur Oscar selfie'si yılı oldu. Türkiye'de ise yine Dünya Kupası, futbol liginde yaşanan heyecanlı maçlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi önemli olaylar Twitter'a damgasını vurdu. Yepyeni bir yıla başlamadan önce yılsonunu notlandırmak amacıyla " Twitter'da bir yıl" özetimizi oluşturmak için verilerimizi inceledik. Bu özetin yer aldığı, Dünya genelinde popüler Tweet'leri ve en etkili anları 2014.twitter.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Dünyada olup biten ne varsa, ister Dünya Kupası olsun ister siyasi referandumlar, birçok önemli olay aynı anda Twitter'da da yaşandı. Türkiye'de ise en çok konuşulan konu bu yıl futbol oldu. Dünya Kupası karşılaşmaları, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve önemli derbiler Twitter'daki Türk kullanıcıların en çok tartıştığı konular içerisinde yer aldı.

Twitter, 2014 yılında yaşanan tarihi ve önemli olaylara eş zamanlı bir film müziği işlevi gördü. Dünyada olup biten ne varsa, ister Dünya Kupası olsun ister siyasi referandumlar, birçok önemli olay aynı anda Twitter'da da yaşandı. Türkiye'de ise en çok konuşulan konu bu yıl futbol oldu. Dünya Kupası karşılaşmaları, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve önemli derbiler Twitter'daki Türk kullanıcıların en çok tartıştığı konular içerisinde yer aldı.

Türkiye'de en çok konuşulan önemli anlar

Türkiye'de Twitter'ın kullanımı politik haber takibi üzerine olsa da, bu trend yerini futbola bıraktı. Twitter istatistikleri, Türkiye'nin büyük bir futbol hayran kitlesi olduğunu gösterdi…

2014 Dünya Kupası, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok Tweet atılan konu olarak tarihe geçti. Özellikle 8 Temmuz 2014'te yapılan Almanya- Brezilya karşılaştırması Türkiye'de en çok konuşulan konu olarak ilk sıradaki yerini aldı. İkinci sırada, 10 Ekim'de Euro 2016 elemeleri için evimizde yapılan ilk Milli maç olan ve 2-1 mağlubiyet aldığımız Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı oldu. Diğer en çok konuşulan karşılaşmalar ise Fenerbahçe- Galatasaray derbisi (25 Ağustos) ve Fenerbahçe- Sivasspor (26 Eylül) karşılaşması oldu.

2014, Türkiye için yoğun ve birçok önemli olayın yaşandığı bir yıl oldu. 2014'te yapılan ve ilk kez halkoyuyla belirlenen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Başbakanlık değişimi bu önemli olaylardan birkaçı olarak tarihe geçti.

Dünya Kupası boyunca 672 milyon Tweet!

Dünya Kupası sırasında, Dünya genelinde 672 milyondan fazla Tweet atıldı. Bu rakam, bir etkinlik ile ilgili atılan en yüksek Tweet sayısıydı; 32 günlük, 64 maçtan oluşan Dünya Kupası'nı 16 günlük Olimpiyatlar'la karşılaştırmak bile zor.

2014'te en fazla "Retweet" edilenler

Her yıl en fazla Retweet edilen Tweeti 'altın Tweet' olarak ödüllendiriyoruz. Her yıl bu Tweet dünya üzerinde kaç milyon Twitter kullanıcısıyla hangi mesajın etkileşime geçtiği konusunda farklı bir hikâye anlatıyor.

Bu yıl, Ellen Degeneres'in Oscar törenindeki Tweet'i, 2013'teki (Lea Michele) ve 2012'deki (Barack Obama) en fazla Retweet edilmiş Tweet'leri de geçerek yılın en çok Retweet edilen Tweet'i oldu. Ellen'ın Tweet'i 3 milyondan fazla Retweet edildi.

İnsanlar aynı zamanda takip ettikleri hesaplardaki mesajlara cevap vererek, favorileyerek ve Retweet ederek idolleriyle daha yakın temasa geçebilmek için Twitter'ı aktif olarak kullanmaya başladı. 2014'ün en popüler Tweet'lerini keşfetmek için, dünya genelinde zirve yapmış en fazla Retweet edilen Tweet'lerden birkaçını sizler için inceledik:

· Justin Bieber (@JustinBieber) Twitter'da hayranlarına her zaman değerli olduklarını ve güçlü ve inançlı olmaları gerektiğini söyledi ve bu tweet hayranları tarafından, zirve yaparak 471.000 kezden fazla Retweetle paylaşıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fenerbahçe Türkiye Twitter Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title